fbpx
Søndag 15.04.2018

A Hawk and A Hacksaw (US)

Nomadic folk

A Hawk and A Hacksaw tager publikum på en svimlende nomadisk rejse gennem tider og steder – med inspiration fra Balkan, Mellemøsten og USA’s sære kringelkroge. Med sig har de det helt nye album, ‘Forest Bathing’

Egentlig startede A Hawk and A Hacksaw i 2000 som et solo-projekt for den amerikanske multiinstrumentalist Jeremy Barnes, kendt som trommeslager i det legendariske band Neutral Milk Hotel. Da han mødte violinisten Heather Trost, udviklede A Hawk and A Hacksaw sig dog til et mere helstøbt band. Trost og Barnes delte en lidenskab for at udforske fjerne egne og bruge musikken til at fremmane magiske lommer af tid og sted.

 

Gennem utallige rejser og møder har A Hawk and A Hacksaw skabt en egen nomadisk musik. Især har udtrykket båret præg af deres mange rejser i Balkan-området og deres frugtbare samarbejder med en lang række mesterlige fortolkere af Balkans rige musikalske arv. A Hawk and A Hacksaw har dog altid formået at styre uden om eksotiske klicheer, og de har tilføjet deres egen personlige stemme og et pust fra deres hjemegn i New Mexico.

 

På deres nye album, ‘Forest Bathing’, har duoen selv komponeret al musikken, og igen er en stor del af inspirationen hentet fra rejser til Balkan og til Mellemøsten. Her hyldes legendariske havnebyer som Alexandria og Istanbul, og lydbilledet bygges op af smukke strygerarrangementer samt den persiske santur – et gammelt dulcimer-lignende instrument.

 

På albummet får de besøg af en spændende kreds af musikere – bl.a. den ungarske cimbalom-mester Unger Balász samt Deerhoof-guitarist John Dieterich. Har man været vidne til A Hawk and A Hacksaws ekstatiske og poetiske duo-koncerter, vil man dog også vide, at de på egen hånd formår at skabe en helt særlig atmosfære, som vi glæder os til at opleve på ALICE!

 

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 135 dkk inkl. gebyr

Søndag 15.04.2018
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK inkl. gebyr

Køb billet
×