ALICE genåbner på Nørrebro 6. september

Foto: Adriana Zak

Efter fire år væk fra vores hjerte på Nørrebro, åbner det nye ALICE dørene op 6. september med et kæmpe brag af en koncert-åbningsuge. ALICE genåbner ikke alene med bl.a. ny ventilation fra Københavns Kommune, men også i totalrenoverede indvendige rammer med støtte fra A.P. Møller Fonden, der donerede en flot bevilling sidste år.

Læs mere nedenfor og se hele programmet her.

ALICE vender hjem: Nørrebro får sit spillested tilbage


Nørrebros regionale spillested, og Danmarks førende formidler af mangfoldigheden inden for rytmisk musik, åbner dørene til et nyrenoveret venue og fejrer hjemkomst med en syv dages musikalsk ekstravaganza til september. Visualisering af JJW Arkitekter.

Efter fire tubulente år med først en pandemi og siden et venue, der blev lukket ned på grund af sundhedsrisici, vender ALICE nu hjem til sin egen koncertsal i hjertet af Nørrebro. Det regionale spillested genåbner ikke alene med bl.a. ny ventilation fra Københavns Kommune, men også i totalrenoverede indvendige rammer med støtte fra A.P. Møller Fonden, der donerede en flot bevilling sidste år. Her skal ALICE være scene for mere end 250 koncerter årligt på tværs af diversitet og genrer og manifestere sig som Danmarks førende formidler af mangfoldigheden inden for rytmisk musik. Efter en midlertidig genhusning på Stairway i Vanløse det sidste 1,5 år, ser ALICE frem til at give Nørrebro sit spillested tilbage igen, når de flytter hjem i egne rammer 6. september.

ALICEs leder HC Gimbel udtaler:

“Vi har det sidste 1,5 år været genhuset i Vanløse. Det er lykkedes med et flot billetsalg. Men selvom vi har publikum fra store dele af landet og hele vejen rundt i København og omegn, kan vi også se, at en meget stor del af publikum stadig er kommet med fra Nørrebro. Selvom det derfor selvfølgelig er ærgerligt at flytte fra lokaler, som vi har brugt enorm energi på at bygge op over de sidste 1,5 år, er der ingen tvivl om, hvor vi hører hjemme. Derfor glæder vi os enormt til at komme tilbage til vores kernepublikum på Nørrebro i september.”

Fejrer genåbning med syv dages musikalsk ekstravaganza
Genåbningen sker fredag 6. September, hvor ALICE blænder op for et syv dages storslået koncertprogram, som reflekterer alle sider af spillestedets vidtfavnende musikprofil. Programmet er booket af ALICEs musikgruppe og byder på bl.a. congolesisk afrofunk, post-traditionel folkemusik fra Nordkaukasus, et indvielsesritual med seks trommeslagere, uimodståeligt sækkepibespil, en britisk dub-legende, ekstatiske dansefester og meget mere.

Billetter til samtlige koncerter i åbningsprogrammet bliver sat i salg onsdag 8. Maj kl 10.

Se hele programmet her.