Onsdag _09.05.18

Xylouris White (GR/AU) + Mavi Express

Experimental folk

Den visionære duo, Xylouris White, serverer rå og energisk avantgarde-rock, hvor græske folketraditioner møder både psykedelisk improvisation og freejazz. Mavi Express er tilføjet som support.

 

Det er ikke nemt at sætte den græsk-australske duo, Xylouris White, i bås. Den ferme australske trommeslager og percussionist, Jim White, er måske mest kendt fra avant-rocktrioen, Dirty Three, men herudover har han også spillet med navne som Bonnie Prince Billy, PJ Harvey, Nina Nastasia og Cat Power. Den anden halvdel, lauto-virtuos (en særlig ottestrenget, kretisk lut) og sanger, George Xylouris, nedstammer fra en berømt slægt af kretiske folkemusikere, og han startede selv som professionel musiker i en alder af 12 år.

 

Sammen bevæger de sig med stor energi og forbløffende dygtighed på tværs af en usandsynlig blanding af post- og avantgarde-rock, freejazz, traditionelle græske musiktraditioner og psykedelisk improvisation.

 

To kritikerroste albums er det siden 2014 blevet til. Og når duoen rammer ALICE til januar, er de netop albumaktuelle med deres tredje udgivelse, ‘Mother’, der udkommer på Bella Union, og som er mixet og produceret af Fugazi-medlem, Guy Piciotto (der har været med inde over plader af Blonde Redhead, Make-Up, Gossip m.fl.). ALICE glæder sig til en aften med ren, rå energi, hvor tradition møder nyt.

 

Som support er tilføjet den spændende trio Mavi Express. Trioen har base i København, men rummer musikere fra flere nationaliteter. Et fascinerende bekendtskab, der med instrumenter som bouzouki, violin, mandolin mm. blander punk, improv, neo-folk og inspirationer fra Middelhavsregionens folkemusik. Bandet har netop udsendt albummet ‘Sirens’ på Noisy Beehive.

 

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 110 dkk inkl. gebyr

 

Onsdag _09.05.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet