Torsdag _11.04.24160 DKK + gebyr

Valentina Magaletti IT + Lau Andersson

Rituelle og trancedannende forløb på slagtøj og elektronik

Valentina Magaletti skaber rituelle og trancedannende forløb gennem collager af droner, field recordings og slagtøj. Efter en fremragende koncert på ALICE sidste år med sin trio Holy Tongue, vender den Roskilde Festival-aktuelle percussionist tilbage, denne gang med sit soloprojekt. Lau Andersson åbner aftenen.

Den visionære percussionist, komponist og trommeslager Valentina Magaletti har længe været et af de mest hypede navne i eksperimenterende cirkler. Hun har en særlig evne til at tilpasse sit eminente spil til alt fra avantgarde, elektronisk musik, psykedelia og jazz, og arbejder ud fra en endeløs nysgerrig lytning og eksperimenteren med nye materialer og lyde.

Valentina Magalettis væld af samarbejder siger noget om hendes alsidighed som musiker og komponist og den lange liste prydes af kunstnere som Nicolas Jaar, Jandek, Graham Lewis (Wire, Dome), Tightpaul Sandra (Coil, Spiritualized, Julian Cope), Thurston Moore, Bat for Lashes og mange flere. Derudover medvirker hun i grupperne Vanishing Twin (Fire Records), hvor hun har en mere konventionel jazz-tilgang til sit spil, i det post-punkede Moin og i den mørke eksperimental-dub-trio Holy Tongue, som hun spillede en fremragende koncert med på ALICE under sidste års Copenhagen Jazz Festival. Ikke mindst var hun den ene halvdal af duoen Tomaga, hvis percussiondrevne musik trak på veksler fra industrial, psychedelia og minimalisme til jazz og techno. Vi var heldige at opleve Tomaga på ALICE inden Magalettis musikerkollega Tom Relleen til stor bedrøvelse gik bort i 2020.

Karakteristisk for Magalettis soloprojekter er hendes evne til at skabe rituelle og trancedannende forløb gennem collager af droner, field recordings og slagtøj som det blandt andet høres på hendes seneste udspil “A Queer Anthology of Drums” (2022). Nu kan vi kan se frem til at opleve den italienske stjernepercussionist, når hun spiller koncert på ALICE til april.

Lau Andersson
Komponist og akkordeonist Lau Andersson vil sammen med cellist Markus Tange opføre et uddrag fra hans kommende projekt “The Weeping Siege” – en lydekskursion gennem repetitive hymner og cirkulære motiver, der undersøger grænselandet mellem digitale og organiske sfærer. Musikken udforsker temaer som sorg, tab, tro, besættelse og hengivenhed i en moderne blanding af folkinspireret improvisation og den digitale afgrund.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Torsdag _11.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK