Udsolgt
Onsdag 05.07.2023200 DKK

The Staples Jr. Singers (US) // Copenhagen Jazz Festival 2023 – UDSOLGT

Familiegospel direkte fra Aberdeen, Mississippi

The Staples Jr. Singers er gospel og soul direkte fra Aberdeen, Mississippi. Efter genudgivelsen af deres første og eneste album “When Do We Get Paid” på David Byrnes Luaka Bop pladeselskab, er familiegruppen genopstået og spiller nu koncerter for første gang siden 1970’erne. Til juli rammer de ALICE på Stairway som en del af Copenhagen Jazz Festival.

NB: Koncerten var oprindeligt planlagt til afvikling i februar med Bremer/McCoy som dj’s, men er rykket til 5. juli 2023 uden dj-act. Billetter er fortsat gyldige til den nye dato, men ønsker du at få billetten refunderet i stedet, kan du gøre dette ved at skrive til pr@alicecph.com senest en måned før.

Bemærk: Koncerten er stående

The Staples Jr. Singers er en gospelgruppe fra Aberdeen, Mississippi. De var en del af den fortrop af soul- og gospel-kunstnere i 1970’erne, der brød med traditionen og som mange af tidens gospelgrupper, var de et familieband. Da de startede i 1971 var gruppens nulevende medlemmer, de tre søskende Annie, A.R.C. og Edward Brown, blot 11, 12 og 13 år. De navngav sig selv efter deres idoler The Staple Singers og spillede til talentshows og på klubber efterhånden som deres popularitet voksede. Siden turnerede gruppen fra deres hjem i Aberdeen, Mississippi og tværs over bibelbæltet for at sprede deres soulede gospel-lyd og sælge deres første og eneste album “When Do We Get Paid” (1975).

I år blev “When Do We Get Paid” genudgivet på David Byrnes Luaka Bop label, til stor begejstring og medieopmærksomhed. Et ukendt gospel-album uden for sydstaternes gospel-kredsløb, som blev indspillet første gang i 1975, og som nu endelig får den opmærksom og anerkendelse det fortjener. Albummet trækker både på funk og blues i sine hengivne, soulede gospelsange, som leveres med gåsehudsfremkalende vokaler. Tre generationer og 40 år senere er de tre originale medlemmer af The Staples Jr. Singers nu samlet igen for at spille koncerter. Og tag ikke fejl – Annie og Edward Brown synger stadig ligeså smukt.

Sagt om “When Do We Get Paid”
9/10 “It’s a recording of fragile beauty and turbulent groove.” — Popmatters (US)
“Their astonishingly world-weary music deserves your attention” — Uncut (UK)
“Every note is perfectly placed, and the record is as raw as the emotions that went into it.” — Bandcamp
“Passionate songs of the civil rights struggle… [that] can finally hit a deserved bigger audience” — Scottish Daily Express

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Onsdag 05.07.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 200 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×