Tirsdag _17.04.18

The Space Lady (US) + Baby Dee (US)

Outsider ballads

ALICE byder på eksklusiv double bill med to bemærkelsesværdige sangerinder og outsidere, som på hver deres særprægede facon favner det skrøbelige, det smukke og det teatralske – The Space Lady og Baby Dee. Sidstnævnte optræder med den alsidige engelske musiker Alex Neilson.

 

The Space Lady

The Space Lady – alias den nu 70-årige amerikanske Susan Dietrich – er en ægte musikalsk original. I slutningen af 70’erne begyndte hun at optræde på gaderne i Boston med skæve covers af pop-, country- og folknumre iklædt et sci-fi inspireret kostume med den karakteristiske hjelm med vinger, som hun bærer den dag i dag. I begyndelsen optrådte hun med en harmonika, men da hun i 80’erne rykkede til San Francisco og samtidig erhvervede sig et casio-keyboard forvandlede hun sig for alvor til den kosmiske legende, som folk i dag forbinder hende med.

 

The Space Lady trak sig tilbage fra at optræde i 2000, uden på noget tidspunkt at have spillet egentlige koncerter! Eneste dokument, der blev tilbage fra tiden i San Franciscos gader, var den hjemmeproducerede ‘The Space Lady Live in San Francisco’ (1990). Først da hun mødte musikeren Eric Schneider, fik han overtalt hende til at vende tilbage til musikken, men nu med koncerter på spillesteder og festivaler. I mellemtiden var kulten omkring hende vokset, bl.a. via Irwin Chusids antologi over outsider-musikere ‘Songs in the Key of Z’. Efter hendes tilbagevenden til musikken, har The Space Lady da også optrådt på vigtige festivaler som Incubate og Le Guess Who og udsendt en række opsamlinger og albums, og hendes fortolkninger af numre som ‘Born To Be Wild’ og ‘Ghost Riders in the Sky’ er blevet regulære kult-hits.

 

Baby Dee

Baby Dee har som The Space Lady også en baggrund som gadekunstner og har i det hele taget en broget karriere bag sig. I 1970’erne optrådte Dee som street performer på Manhattan, men besluttede snart at tage et job som organist i en katolsk kirke i The Bronx. Senere optrådte hun som hermafrodit i et cirkus på Coney Island, og så turnerede hun som medlem af den bizarre performancegruppe The Kamikaze Freakshow. Desuden har hun endog arbejdet som skovhugger i hjembyen Cleveland. Det excentriske og skæve ligger i det hele taget aldrig langt væk i Baby Dees univers, men alligevel ville det være en fejl at reducere hendes kunst til det rent kuriøse.

 

Den flamboyante transgender-kvinde har dedikerede fans i kunstnere som Will Oldham, Marc Almond, David Tibet (Current 93) og Antony/Anohni. Hun medvirkede da også på debutalbummet med netop Antony & The Johnsons, og hendes egen stil, inspireret af både gamle torch songs, skæv cabaret og folk, kan da også lede tankerne hen på Antony & The Johnsons i en mere barok version, der både favner sjofle viser, morbide ballader og en række smukke og skrøbelige sange, der viser Baby Dee som en af vor tids helt store sangskrivere. De mange års erfaring som performancekunstner fornægter sig heller ikke, og på scenen er Baby Dee et både morsomt, charmerende og dybt rørende bekendtskab, uanset om hun optræder alene eller med band. Denne aften kan hun opleves med den alsidige engelske musiker Alex Neilson, der kendes fra bandet Trembling Bells samt samarbejder med kunstnere som Jandek, Richard Youngs, Six Organs of Admittance og mange flere.

 

Både The Space Lady og Baby Dee har tidligere givet gribende koncerter på Jazzhouse, og det er en stor ære for os at kunne byde på denne aften med begge på ALICE!

 

 

Tirsdag 17. april

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 135 dkk + booking fee

Tirsdag _17.04.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet