Torsdag _01.02.18

The Heliocentrics (UK)

Cosmic ethio-jazz

ALICE åbner dørene op med The Heliocentrics og deres genreudfordrende groove og kosmiske improvisationer, der favner alt fra free jazz til afrobeat

For det evigt nysgerrige ensemble, The Heliocentrics, er genrer fuldstændigt meningsløse. Siden deres debut har den London-baserede gruppe udforsket alverdens musiktraditioner fra jazz, hip-hop og psych til ethio-jazz og afrobeat. Deres uophørlige søgen efter nye udtryk har fået Pitchfork til at kalde The Heliocentrics for et tidsløst band, der er umuligt at kategorisere og hvis musikalske vej er i konstant forandring.

 

The Heliocentrics har tidligere spillet på Global i selskab med den nigerianske legende, Orlando Julius, og på Jazzhouse har de delt scene med Mulatu Astatke. Det er altså lidt af en stjernegruppe, der også kan skrive Madlib og DJ Shadow på deres musikalske portfolio, som ALICE har inviteret til at spille på åbningsaftenen.

 

I deres nye projekt deler de scene med med den slovenske sangerinde, Barbora Patkova. NPR kaldte meget rammende deres nye udgivelse, ‘A World of Masks’, for grænseløst kosmisk jam. Her får Sun Ras numre nye twist og lytteren tages med mod nye soniske universer.

 

Den grundlæggende impuls finder The Heliocentrics i improvisationen – allerhelst på en scene foran et publikum. Musikken følger ikke en typisk progression eller generiske strukturer, men er i frit spil. Det betyder også, at liveoplevelsen er mere end almindeligt vigtigt for The Heliocentrics, der har formet deres musik og identitet efter deres koncerter. ALICE er glad for at kunne åbne dørene op med et liveorkester fra den øverste skuffe.

 

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 170 dkk inkl. gebyr

Torsdag _01.02.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet