Lørdag _08.07.23160 DKK + gebyr

Tássia Reis BR // Copenhagen Jazz Festival 2023

Chefen af brasiliansk rap-jazz

Scenen er sat for en af de stærkeste kvindelige stemmer inden for brasiliansk rap. Med en magnetisk scenepersonlighed og en vokal, der spænder fra præcise flows til sensuelle fraseringer, er São Paolo-baserede Tássia Reis et talerør for afrobrasiliansk kultur i al dens mangfoldighed. Veludført og swingende mikser hun silkeglat jazz med samba, funk carioca og legesyg pop. Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2023.

Når man taler om brasiliansk rap, er Tássia Reis ikke til at komme uden om. Hun brød igennem for ti år siden med singlen “Meu RapJazz”, som skaffede hende en plads i det internationale rampelys. Med en ægte chef-attitude har hun tilkæmpet sig en plads på den brasilianske rapscene på et tidspunkt, hvor den stadig var et mandligt territorium. Med Erykah Badu som sit personlige forbillede har hun fundet sin egen vej til musikscenen med en kompromisløs tilgang, som trækker tråde tilbage til afrodiasporisk kultur i al dens strålende mangfoldighed – lige fra førnævnte Erykah Badu og Beyoncé og Rihanna, såvel som brasilianske nationalklenodier som Djavan og Alcione.

Tássia Reis er opvokset i et miljø, hvor samba og karnevalskultur var allestedsnærværende. Med den kulturarv i bagagen og en nysgerrig og åben attitude satte hun sig for at udforske andre forgreninger af den musik, hun havde fået ind med modermælken. Det blev til en rejse ind i jazzen, som resulterede i singleudgivelsen “Meu RapJazz” fra 2013. Herfra bredte hendes musik sig til resten af verden, som blandt andet resulterede i en medrivende koncert på Roskilde Festivals Gloria-scene i 2019.

Med en legesyge på tværs af genrer har Tássia Reis det hele: Hun er sofistikeret som jazz, offensiv som rap, medrivende som samba og legesyg som pop. Og med et fokus på aktuelle sociale dagsordener taler hun ind i debatterne om emner som racisme, tykfobi og social ulighed. Vi glæder os til at overlade scenen på ALICE på Stairway til den brasilianske komet.

 

Lørdag _08.07.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK