Fredag _17.03.23180 DKK + gebyr

Tamikrest (ML) + Antistatic

Atmosfærisk ørkenblues og polyrytmiske rock-eksperimenter

Tamikrests medrivende ørkenblues hylder med effektpedaler og djembe-rytmer Saharas uendelige vidder og tuareg-folkets kultur og musik. Til foråret vender de tilbage til ALICE på Stairway. Et must for fans af Tinariwen og Mdou Moctar. Den polyrytmiske rock-legestue Antistatic åbner aftenen.

På tamashek, tuareg-nomadernes sprog, betyder Tamikrest noget i retningen af at “overskride” eller at “krydse grænser”. Et rammende navn til et band, der på enestående vis forener tuareg-folkets tidløse musik med musikalske indtryk, som de har fået på deres rejser og turnéer rundt i hele verden. Hos Tamikrest væves dub, psykedelisk rock og funk elegant ind og ud af hinanden i bandets helt særlige take på den medrivende ørkenblues. Wah-guitar og melodiske vokaler står i front i et lydbillede, hvor groovy basgange og massive djembe-rytmer danner det funklende musikalske bagtæppe.

Siden Tamikrest i 2006 brød internationalt igennem med deres eminente debut, “Adagh” (Glitterhouse Records), har de taget såvel publikum som anmeldere med storm og har med base i Kidal i det nordøstlige Mali turneret verden rundt. Det har dog ikke kun været en turbulent tid for Tamikrest, men også for den region deres musik er vokset ud af. Tuareg-folket har historisk været nomader, men de seneste årtier har de været et folk på flugt og levet i borgerkrigslignende tilstande. Situationen afspejler sig naturligvis i gruppens musik, og bl.a. albummet “Chatma” er et poetisk og musikalsk vidnesbyrd om krig og flugt.

Med sig på ALICE har Tamikrest deres seneste album “Tamotaït” (Glitterbeat Records, 2020), der viser gruppen fra deres hidtil mest sammenspillede side, samtidig med at albummet udforsker dybt meditative tilstande og reflekterer over politiske tilstande i Sahara-regionen og på verdensplan.

Tamikrest har spillet en række forrygende koncerter på både Roskilde Festival og ALICE. Vi glæder os til at byde dem velkommen tilbage på ALICE, denne gang på Stairway i Vanløse.

Sagt om Tamikrest:

“The heaviest desert rock-out yet … Tamikrest’s music blazes with a righteous intensity that is almost scary.”—Songlines (Top Of The World, *****)

“Blazing with a righteous intensity born of the struggle of a people whose nomadic life is under constant threat, “Kidal” sounds like a high tide.”—Uncut (8/10)

Antistatic
Antistatic vender vrangen ud på den klassiske rockbesætning: Den instrumentale musik er en hypnotiserende og medrivende smeltedigel af polyrytmisk minimalisme, metal og filmisk dramaturgi, som sætter melodier og konventionel harmonik i skammekrogen til fordel for nørklet rytmik og klanglige eksperimenter.

Ep’en “Drop Dive Breach” (Magia) udkom i 2020, og i efteråret 2023 følges den op af et fuldlængde album.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Fredag _17.03.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK