Fredag _26.05.23130 DKK + gebyr

Symbio SE + h. bjørn

Inderlig nordisk folkemusik med blide beats

En aften med blåtonet nordisk folkemusik, der forplanter sig til fødderne og emmer af lange, lyse nætter. Symbio er en svensk duo, som virtuost og fremsynet kombinerer folkemusikkens inderlige melodier med blidt hypnotiske beats. Kunstner og komponist h. bjørn åbner aftenen med en dekonstrueret harmonikakoncert akkompagneret af computermusik og samples.

Med drejelire og harmonika i et magisk samspil har duoen Symbio etableret sig internationalt som en af de førende grupper på den progressive folk- og globalscene. Duoen består af Johannes Geworkian Hellman på drejelire og Lars-Emil Öjeberget på harmonika og kickbox.

Sammen skaber de magiske koncertoplevelser, som er både medrivende og poetiske. Drejeliren er et strengeinstrument med rødder i middelalderen. Den betjenes med håndsving og ligner en mellemting mellem en oldnordisk skrivemaskine og en forvokset violin – og i hænderne på Symbio bringer den traditionel musik ind i nye sammenhænge. Symbio bygger bro mellem den fjerne fortid og den pulserende samtid, og deres lydunivers kan beskrives som et møde mellem nyskabende folkemusik, minimalistisk kunstmusik og elektronisk klubmusik – men frem for alt som musik, der skaber billeder, vækker følelser og sætter kroppe i bevægelse.

På deres tredje album “Endeavour” har duoen skabt et drømmende lydlandskab, hvor bevægende melodier og mildt inciterende beats fremmaner livsbekræftende og almenmenneskelige stemninger. Albummet blev udgivet i foråret 2022 og fik en varm modtagelse af et bredt publikum og kritikere i Sverige og internationalt. Med en lang række priser og hædersudmærkelser indenfor deres genre udgør de spydspidsen af svensk folkemusik i dag, som vi glæder os til at få fornøjelsen af på ALICE.

h. bjørn
Kunstner og komponist h. bjørn opfører værket “H is 4 Air”, en dekonstrueret harmonikakoncert akkompagneret af computermusik og fragmenterede samples.

Fredag _26.05.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK