Få billetter
Lørdag _09.03.24180 DKK + gebyr

Shida Shahabi SE/IR – FÅ BILLETTER

Tindrende smukke klaver- og cellokompositioner i Brorsons Kirke

Med sine atmosfæriske, blide og ambiente klaverkompositioner, og sin evne til at kombinere det traditionelle med det moderne, er Shida Shahabi trods sin unge alder steget hastigt mod stjernerne de seneste år. Den talentfulde iransk-svenske pianist og komponist er aktuel med sit andet soloalbum på Fatcat Records og til foråret har vi æren af at præsentere hende under Brorsons Kirkes hvælvinge, akkompagneret af cello.

OBS: Dørene åbner kl 19, musikken starter kl 20. Koncerten foregår i Brorsons Kirke

Den iransk-svenske komponist og pianist Shida Shahabi er en musiker, som på få år er kommet på alles læber, og som trods sin unge alder allerede har cementeret sig med sin helt særlige lyd. Hun er kendt for sine atmosfæriske klassisk-elektroniske klaverkopositioner, som på én gang er blide og dragende, som leger med elementer af drone og ambient og som ofte er akkompagneret smukt af celloens melankolske toner.

Det var en opvækst blandt persisk 70’er-pop, MTV, klassiske værker og et par musikelskende forældre, der banede Shida Shahabis egen vej ind i kunst og musik. Hun er født i Stockholm i 1989 og var kun elleve år, da hun første gang begyndte at eksperimentere med sine egne kompositioner. Under studierne på Stockholms Kongelige Kunstakademi, beskæftigede hun sig udelukkende med lydrelateret kunst, og hun har siden skabt stedspecifikke lydinstallationer, spillet i forskellige bands og arbejdet med mange forskellige former for musik. Shida Shahabis fintfølende fornemmelse for musikkens møde med andre kunstarter har også gjort hende til en efterspurgt teater- og filmkomponist. Blandt andet har hun lagt lyd til kortfilmene “Lake on Fire” (2020) og “Alvaret” (2021), samt spillefilmene “Lovely, Dark and Deep” (2023) og ikke mindst den prisvindende “Falcon Lake” (2022).

I 2018 udgav Shida Shahabi sit debutalbum “Homes” som blev hyldet af bl.a. BBC Radios Mary Anne Hobbs og Gilles Peterson. Efter to fremragende EP’er og et væld af samarbejder er Shahabi aktuel med sit andet album “Living Circle” (Fatcat Records, 2023) – en omhyggeligt afstemt blanding af klassiske og elektroniske elementer. Albummets på én gang dybt atmosfæriske, blide og dragende klaverkompositioner er rige på tekstur og gennemtrængt af en lavfrekvent varme. Enkle sustainede klaverakkorder flyder sammen med elementer af drone og ambient og rundes smukt af melankolske cellotoner. Det er musik, der rammer sjælen og tilbyder en lille flugt fra virkeligheden. Til marts er vi stolte af at kunne præsentere Shida Shahabi akkompagneret af cello under Brorsons Kirkes hvælvinge.

Sagt om Shida Shahabi
“Half-submerged music that rewards the attentive ear” – Mojo Magazine

OBS Koncerten foregår i Brorsons Kirke

Lørdag _09.03.24
Venue: Brorsons Kirke
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr
Køb billet180 DKK
Få billetter