Fredag 06.05.2022160 DKK

RP Boo (US) + Smokey at Valby Kulturhus

Faderen af Chicago footwork vender omsider tilbage til ALICE

Der kommer fuld smæk på hurtige staccato beats, listige sample flips og brummende bas, når Chicago footwork-pioneren PR Boo kommer tilbage ALICE til maj. Sidst han spillede forvandlede han uden overdrivelse salen på Nørre Allé til en proppet, svedig natklub. Nu kommer han endelig tilbage til med sit eminente nye album “Established” (Planet Mu, 2021). Smokey åbner aftenen.

Bemærk: Koncerten finder sted i Valby Kulturhus

Producer og DJ RP Boo a.k.a. Kavain Space er faderen af Chicago footwork – den lynhurtige, repetitive dans og musik, der flyder over af rytmiske synkoper, staccato beats og brummende bas. Footworken voksede ud af Chicago house i 1990’erne, og siden har dans, rytmer og beats udviklet sig sideløbende i et økosystem, hvor dansere og producere ikke kan undvære hinanden. RP Boo var selv danser før han begyndte at producere musik. Spækket med hektiske high-hats, Roland R-70’erens distinkte klap og mosaikker af samples produceret på Akai S01, er hans tracks da også helt umulige at stå stille til. Med internettet og en håndfuld udgivelser på Planet Mu har RP Boo-hypen spredt sig som en steppebrand. 

RP Boo forvandlede uden overdrivelse ALICE til en svedig natklub da han spillede udsolgt koncert i 2018. Nu kommer han endelig tilbage til DK med sit nye album “Established” (Planet Mu, 2021).  

Smokey
Med lige dele teknisk perfektionisme og fintfølende forståelse for stemning, fletter Simone Øster aka Smokey ubesværet tracks sammen på tværs af genrer og tidsperioder, og jonglerer dugfriske dubplates med ældgamle juveler. Et Smokey-set er kærlighed og respekt for elektronisk musik, men giver zero-fucks for traditionelle genreinddelinger og konventioner. Bootlegs, vokalsamples, bass, breaks, elektro, juke, jungle og dubstep væves sammen i et tæppe, der svøbes om publikum. 

Med snart 15 år i gamet har Smokeys unikke tilgang og energiske stræben efter at forfine håndværket bragt hende til nogle af klubkulturens højborge som Berghain, Boiler Room, Ibiza, og Roskilde Festival, sideløbende med, at kontakten til små mørke kældre med store lydsystemer altid holdes ved lige. Denne aften spiller Smokey et support set før RP Boo.

Fredag 06.05.2022
Venue: Valby Kulturhus
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×