Søndag _08.07.18

Rokia Traoré (ML)

Griot-jazz

Der er lagt op til en aften med vestafrikanske griot-traditioner, jazz og franske chansons, når ALICE I samarbejde med Copenhagen Jazz Festival præsenterer den maliske stjerne Rokia Traoré.

 

Sangerinden og multi-instrumentalisten Rokia Traoré er ikke uden grund blevet hyldet som “Africa’s most inventive songwriter” af The Guardian. Med sit stærke kunstneriske udsyn, udfolder hun sin sjældne stemmepragt på modersmålet bambara, såvel som på fransk og engelsk. Hun har fortolket Billie Holiday og Jacques Brel, indspillet med Kronos-kvartetten og turneret med Damon Albarns Africa Express. 

 

Som datter af en malisk diplomat er Rokia Traoré (f. 1974) opvokset i Mali, men har rejst i det meste af verden. Hun begyndte at synge på Bamako University Club i hovedstaden og var allerede som tyve-årig et velkendt navn i hjemlandet. Her blev hun opdaget og oplært af guitarlegenden Ali Farka Touré, som også opfordrede hende til at komponere sin egen musik. Rokia Traoré har siden lagt en række succesfulde albums bag sig på bl.a. det anerkendte jazzlabel Nonesuch, og skrevet sig ind i en malisk musiktradition der omfatter navne som Salif Keita, Toumani Diabaté, Amadou and Miriam, Tinariwen og Oumou Sangaré.

 

Traoré har frem til 2012 haft base i Bamako, hvorefter hun flygtede fra urolighederne i Mali og flyttede til Paris. Her indspillede hun den store hyldest til hjemlandet “Beautiful Africa” (2013) i samarbejde med bl.a. John Parish og danske Nicolai Munch-Hansen. Traorés seneste album “No Se” (2016) skriver foruden Parish også Devendra Banhart og John Paul Jones på bandlisten.

 

I Traorés musikalske univers blandes vestafrikanske groit-traditioner med en mere progressiv sangskrivning. Med et frit kunstnerisk blik på musikalske sprog fra hele verden – deriblandt rock, jazz, franske chansons og blues – tager Traoré vestafrikanske musikformer ud i helt nye territorier. Kombinationen af elektrisk guitar og de traditionelle instrumenter har gjort Rokia Traoré til et stærkt, selvstændigt navn på den internationale musikhimmel.

 

Koncerten foregår på Jazz by the Sea – en scene med globale inspirationer, hvor bl.a. også Mulatu Astatke præsenteres.

 

 

Søndag d. 8. juli

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 220 dkk. + gebyr

Søndag _08.07.18
Dørene åbner kl: 23:38
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Udsolgt