Torsdag _16.05.24180 DKK + gebyr

Pongo AO/PT + DJ Jolie – UDSOLGT

Dronningen af neo-kuduro sætter ild til dansegulvet

Pongo satte ild til dansegulvet på Roskildes Gloria-scene på sidste års festival. Nu er dronningen af neo-kuduro klar til at indtage ALICE til maj med sin visionære og hårdtslående kombination af electropop, hiphop, techno, hæsblæsende hurtige angolanske rytmer og uimodståelige danse-moves. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Portugals Ambassade i Danmark og Camões – Instituto da Cooperação e da Língua i Portugal. DJ Jolie varmer op.

Pongo går ikke tilfældigt under navnet dronningen af neo-kuduro. Den angolanske Lissabon-baserede danser, sanger og elektronisk musiker er en stjerne på den internationale klubscene og kan som få andre få en publikumskare til at gå amok til hendes hårdtslående kombination af electropop, hiphop, techno og hæsblæsende hurtige angolanske rytmer som semba og kizomba.

Bag kunstnernavnet Pongo står den 31-årige Engracia Domingos da Silva, som er født i Angola i 1992 og voksede op med et væld af musik og rytmer, fra traditionel angolansk kuduro til caribisk zouk og brasilianske beats. Da hun som 8-årig flygtede til Portugal fra hjemlandets bragende borgerkrig med sin familie, tog hun sine musikalske rødder med sig og bragte dem senere i spil på Lissabons kuduro-scene. Her blev hun spottet af det ikoniske band Buraka Som Sistema, som gjorde kuduro stort på den portugisiske klubscene i starten af 00’erne, og som inviterede hende med som featuring på singlen “Kalemba (Wegue Wegue)” (2009) – et kæmpe hit, som fik verdens øjne og ører op for Pongo. Singlen blev samtidig grundlaget for Pongos signaturlyd: en bestyrkende og frisættende musik, som inviterer til dans og overvindelse af frygt, ​​sorg og fortvivlelse.

Samme utvetydige budskaber gennemsyrer singlen “Tambulaya” (2018) og ikke mindst hendes første EP “Baia” (2018), hvor minder fra hendes hjemland vækkes til live i et lydunivers der spænder fra kuduro, melankolsk pop, dancehall og EDM med tekster både på portugisisk og kimbundu. Senest har hun fået armene helt op hos den internationale musikpresse med sin performance i A COLORS SHOW og ikke mindst med debutalbummet “Sakidila” (2022). Pongos visionære barriere-nedbrydende musik forbinder kuduro til afrobeats, favela funk og afrofunk og demonstrerer en kraftfuld og stærkt vanedannende festmusik, som man ikke kan andet end at til gå helt i ekstase til. ALICE præsenterer Pongo i samarbejde med Portugals Ambassade i Danmark og Camões – Instituto da Cooperação e da Língua i Portugal.

Sagt om Pongo
“The Neo-Kuduro Diva You Should Know About” – Trace.TV
“You Need to Hear Pongo’s New Blend of Kuduro and Electronic Pop” – Okayafrica
“An affirmation of dancing’s power over strife” – Pitchfork
“Eclectic and irrepressible” – Line of Best Fit
“Rampant chants atop thunderous kick drums and restless percussion” – The Fader

DJ Jolie
Dansk-tanzanianske DJ Jolie udforsker lyde fra Afrika og den afrikanske diaspora. Fra rytmer med Highlife-samples til Gqom, Kuduro og meget mere, stræber hun efter at bringe dig unikke selections, gamle som nye. Jolie har spillet på scener i Danmark, Sverige og Uganda, og bl.a. netop prydet programmet til Nyege Nyege Fest. Jolie varmer denne aften op for Pongo.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse

Torsdag _16.05.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Udsolgt180 DKK