Aflyst
Søndag _28.02.21180 DKK + gebyr

Nils Økland Band (NO)

Nordic folk

Kære publikum,

Da myndighederne har forlænget de aktuelle corona-restriktioner til 28. februar, er hele februar-programmet på ALICE desværre aflyst. Det gælder også koncerten med Nils Økland Band.
Vi arbejder på at finde en ny dato i fremtiden. Billetter til den pågældende koncert refunderes automatisk via Billetto, og du behøver ikke at foretage dig yderligere. Hold dig løbende opdateret omkring ALICE og corona-situationen her: https://alicecph.com/corona/

 

OBS: Koncerten finder sted i Brorsons Kirke

Med sin hardangerfele forbinder uforlignelige Nils Økland den nordiske folkemusiks dybeste rødder med moderne improvisation og samtidsmusik. Der er lagt op til en tindrende smuk aften, når ALICE præsenterer Nils Økland og hans fantastiske band i Brorsons Kirke under Vinterjazz 2021.

I den bølge af nordiske musikere, der bygger bro mellem den traditionelle folkemusik, moderne komposition og jazzet improvisation, er norske Nils Økland en af de mest personlige stemmer. En musiker, der helt ubesværet synes at kunne veksle mellem gamle folkemelodier, klassisk musik, improvisation og egne gribende kompositioner. Øklands koncerter er som regel dybt poetiske oplevelser, hvor nordisk spillemandstradition og samtidsmusik mødes i et sitrende nu, der nærmest kan få tiden til at stå stille. I hvert fald er det stort set umuligt at forblive upåvirket af denne musik rundet af åbne vidder og en vibrerende nordisk sjælfuldhed.

Økland spiller på både violin og det sjældne barokinstrument viola d’amore. Dog har han især gjort sig bemærket gennem sit innovative og samtidig dybt traditionsbevidste spil på den norske hardangerfele. Han har udgivet adskillige roste plader på selskaber som Rune Grammofon, Hubro og ECM, både solo og med bands som Lumen Drones og 1982. Med sit eget Nils Økland Band udsendte han i 2017 den fantastiske ‘Lysning’. Her kan man nyde orgelstykkerne fra den mangeårige samarbejdspartner Sigbjørn Apeland, blæserne fra Rolf-Erik Nystrøm og den dybe bund fra Mats Eilertsens bas, mens multiinstrumentalist Håkon Mørch Stene tilføjer både slagtøj, vibrafon og guitar. Salt Peanuts skrev om udgivelsen: “Noe særlig vakrere musikk med norske røtter skal du lete lenge etter”.

Nils Økland Band gæstede i 2018 netop Brorsons Kirke, hvor de gav en tindrende smuk koncert. Der er derfor også grund til at have særdeles høje forventninger, når de runder Vinterjazz 2021 af i samme rum.

Om Vinterjazz:

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på flere end 125 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Rønne. Vinterjazz 2021 finder sted fra 5-28. februar. Se mere på www.jazz.dk

Søndag _28.02.21
Dørene åbner kl: 16:30
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Aflyst180 DKK
Aflyst