Lørdag _29.02.20160 DKK + gebyr

Mythic Sunship 2-day Residency: Yuri, Muriel Grossmann Quintet, Narcosatanicos, Mythic Sunship w. special guests

Cosmic jazz og experimental rock

Under titlen “Inspiration/Exploration” runder det kosmiske danske band Mythic Sunship Vinterjazz 2020 på ALICE af med 2 dages residency. En hel mini-festival i festivalen, hvor du ud over bandet selv kan opleve et vidtfavnende spektrum af inspirerende musikalske udtryk. Denne aften kan du ud opleve Yuri, Muriel Grossmann Quintet og Narcosatanicos inden Mythic Sunship selv runder af med en koncert med særlige gæster på scenen.

 

Bemærk: der kan købes partoutbillet til begge aftener for 250 dkk. Pris pr. Aften: 160 dkk.

 

Line-up:

 

Fredag: KPTTM + Josefine Opsahl + France + Mythic Sunship

Lørdag: Yuri + Muriel Grossmann Quintet + Narcosatanicos + Mythic Sunship w. Speciel Guests

 

Danske Mythic Sunship har mildest talt haft vind i de kosmiske sejl de sidste par år. Bandets blanding af tung spacerock, psykedelisk jazz, prog og kosmiske jams har ikke kun imponeret det hjemlige publikum, men også skaffet Mythic Sunship begejstrede fans i udlandet.

 

“På én gang et næsten dræbende sansebombardement og en magnetisk altopslugende kraft, der ansporer til hypnotisk ekstase”, skrev GAFFA i en 5-stjernet anmeldelse af seneste studiealbum med den passende titel “Another Shape of Psychedelic Music”. Albummet banede for bandet adgang til nogle af Europas førende festivaler, som Le Guess Who og Roadburn. Og netop besøget på sidstnævnte, hvor bandet spillede hele tre koncerter, blev dokumenteret til det netop udsendte live-album “Changing Shapes”. Et album, der viser, hvor fremragende et live-band, de er.

 

Det fik man også at mærke, da bandet til Vinterjazz 2019 gæstede et fyldt ALICE. Meget passende vender de nu tilbage, men ikke med en sædvanlig koncert. I stedet har Mythic Sunship fået æren af at afrunde Vinterjazz 2020 med et 2-dages residency, hvor de har sammensat et storslået program under titlen “Inspiration/Exploration”. En slags mini-festival, hvor bandet både afsøger nye veje og fremviser en række af de musikalske visioner, som inspirerer dem selv. De har derfor lagt vægt på et program med stor diversitet. Her kan du opleve alt fra progressiv jazz og moderne klassisk musik til eksperimenterende rock, elektronisk musik, avant-calypso og drejelire! Og selvfølgelig kan du også opleve Mythic Sunship selv.

Yuri

Det københavnske miljø for eksperimenterende, elektronisk musik nyder kronede dage, og Yuri med det borgerlige navn Susanne Mouritsen er en glimrende eksponent for den opfindsomhed og nysgerrighed, der er fællesnævner for de forskellige strømninger. Ved første indtryk kan hendes musik kategoriseres som en slags industriel new age, men den pumpende trance ulmer under overfladen, og magien opstår netop i dette krydsfelt mellem to på papiret modsætningsfyldte musikalske retninger. Det er intet tilfælde, at Yuri som live-musiker både favner fordybelseskoncerter og DJ-sets til beton-raves, og denne udtryksmæssige bredde gør hende til et oplagt navn at præsentere i en kontekst af diversitet og forskelligartethed. Med sig har Yuri kunstneren Christoffer Birkkjær, der vil give koncerten en ekstra dimension med sine interaktive 3D-visuals.

Muriel Grossmann Quintet

Mythic Sunship står i dyb gæld til den spirituelle jazz. Ikke mindst John Coltrane og Sun Ra. Det giver derfor også god mening, at de har inviteret den østrigske saxofonist Muriel Grossmann, som på fremragende vis bygger videre på arven fra nogle af den spirituelle jazz’ store navne. Ikke mindst netop Coltrane og Ornette Coleman er klare pejlemærker. På det nyligt udsendte album, “Reverence”, dykker Grossmann ned i jazzens dybe afrikanske rødder, samtidig med at hun fører rødderne ind i et moderne univers. Grossmann optræder på ALICE med sin faste Muriel Grossmann Quintet.

Narcosatanicos

Et band der bryder formen for, hvordan rockmusik kan spilles og lyde. Med to trommeslagere og saxofonist udfordrer de det gængse rock-format og trækker musikken i retning af både jazz, støjrock og metal. Da magasinet Undertoner for nylig lavede en opgørelse over det forgangne årtis bedste danske plader, var bandets fremragende “Body Cults” fortjent på listen. Og så er det Aarhus-baserede band tilmed et af Danmarks vildeste live-bands.

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk
Lørdag _29.02.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK