Søndag _18.03.18325 DKK + gebyr

Mulatu Astatke (ET) – udsolgt

Ethio-jazz

Mulatu Astatke gæster København med sit mesterlige band. Der er lagt op til en enestående aften med den legendariske grundlægger af ethio-jazzen, præsenteret af ALICE og CPH:DOX. Koncerten foregår på Pumpehuset, hvor Søren Skov og Allan Skov vender ethio-plader før og efter. Forinden vises filmen ‘Ethiopiques: Revolt of the Soul’ i Dagmar. Den perfekte aften i den etiopiske musiks tegn.

Man kan ikke sige ethio-jazz uden samtidig at sige Mulatu Astatke. Den nu 74-årige legende står som hovedarkitekten bag den populære genre, som fortsat fremstår vital, og som har inspireret musikere i mange generationer. Og Astatke selv har fortsat med at udvikle sin musikalske vision gennem mange årtier, med en sublim sans for orkestrering og for at håndplukke de helt rigtige musikere at spille sammen med. Om hans seneste album, ‘Sketches of Ethiopia’, skrev All About Jazz: “Astatke’s music today has greater currency and vitality than ever.”

 

Mulatu Astatke blev født i Jimma i Etiopien, men tog i sin ungdom til London og Boston for at studere. Her blev han den første afrikanske studerende nogensinde på det prestigefyldte Berklee College of Music. Inspireret af 60’erens fusion af latin og jazz begyndte han at eksperimentere med en musik, der blandede hjemlandets musik med jazzen. I jazzen var de store forbilleder Duke Ellington, Miles Davis og Gil Evans. Og det er bestemt ikke tilfældigt, at ‘Sketches of Ethiopia’ sender hilsner til Davis/Evans-samarbejdet på milepælen ‘Sketches of Spain’. Inspirationen fra latin og jazz blev nuanceret med elementer af funk, soul mm., og sammen førte det til en hypnotisk, groovy og sjælfuld musik, som bliver ved med at fascinere.

 

Hvis Astatke i sin ungdom skabte en ny etiopisk musik ved at inddrage elementer fra jazzen, så har hans ethio-jazz omvendt påvirket utallige musikere den anden vej. Ikke kun jazz- og funk-musikere har hentet inspiration fra den besættende lyd. Også hiphop-kunstnere har samplet Astatke og yngre musikere har fusioneret ethio-jazzen med psychedelia. Eksempler kunne være ALICE-aktuelle Black Flower og det danske band Debre Damo Dining Orchestra. Helt nye lyttere kom med, da Jim Jarmusch gjorde Astatkes musik til en gennemgående tråd i filmen ‘Broken Flowers’.

 

Nu gæster legenden så Danmark til en enestående koncert præsenteret af ALICE under CPH:DOX-festivalen. Koncerten foregår i Pumpehuset, og Astatke optræder med et mesterligt band, der tæller nogle af Londons mest interessante musikere som Alexander Hawkins (piano), John Edwards (bas) m.fl. Selv håndterer Astatke vibrafon, wurlitzer og diverse slagtøj. Der er lagt op til en fantastisk aften, hvor der er absolut mødepligt for alle fans af ethio-jazzen.

 

For at fuldende en aften i den etiopiske musiks tegn, byder CPH:DOX inden koncerten på filmen ‘Ethiopiques: Revolt of the Soul’. Filmen vises i Dagmar kl. 19.00, og du kan læse mere om den og finde billetter her. De to danske DJ’s Allan Skov og Søren Skov, der deler en stor lidenskab for netop etiopisk musik, vender plader før og efter koncerten på Pumpehuset.

 

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:30

 

Billetsalget starter mandag 12. februar kl. 10.00 Pris: 325 dkk + gebyr

OBS! Arrangementet foregår i Pumpehuset.

Søndag _18.03.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:30
Pris: 325 DKK + gebyr

Udsolgt325 DKK