Aflyst
Onsdag _01.04.20140 DKK + gebyr

Mazaher Ensemble (EG)

Zar

Vi beklager at måtte meddele, at Mazaher Ensemble har måttet aflyse deres tour. Og de kan derfor helle ikke optræde i København. Vi håber på at få mulighed for at præsentere gruppen en anden gang snart.
Købte billetter refunderes via Billetto.

Mazaher Ensemble fra Cairo bærer ældgamle zar-ritualer ind i nutiden og byder på en sjælden og medrivende koncertoplevelse når de spiller på ALICE til april.

 

Mazaher Ensemble er en gruppe musikere og sangere med base i Cairo, som siden slutningen af 90’erne har holdt liv i ældgamle egyptiske zar-traditioner. Zar er en rituel musik, som bygger på sang, dans og polyrytmisk trommespil. Ritualet er vidt og bredt blevet fejlfortolket som en form for eksorcisme modsat det helende og trancedannende, som har været dets oprindelige formål. Mazaher Ensemble er blandt nogle af de eneste zar-udøvere tilbage i Egypten, som med stærk tilknytning til det blomstrende kulturhus Makan i Cairo arbejder for at dokumentere og videreføre de uddøende traditioner og originale sange.

 

Zar adskiller sig fra andre egyptiske musiktraditioner, især fordi kvinderne er i front mens mændene holder sig i baggrunden. Den næsten 70-årige Mazaher-forsanger Om Sameh kommer ud af en zar-familie og har sunget siden hun var barn. Gruppen består af i alt fire kvindelige og to mandlige sangere og musikere, som bakker lead-vokalen op med call-response-kor, dans og polyrytmisk trommespil på traditionel percussion. Sidst men ikke mindst udgør det sjældne seksstrengede instrument tamboura en vigtig del af zar-ritualet.

 

Mazaher Ensemble har gennem årene spillet i både Europa, Nordafrika og Mellemøsten, og de overalt hvor de kommer drager de publikum med zar-musikkens helende og forsonende effekt. Når de gæster ALICE til april har de deres selvbetitlede nye album med sig, som udkom på Ajabu! Records i november 2019. Vi glæder os til Mazaher Ensemble kommer til Nørrebro med en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige.

Onsdag _01.04.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK + gebyr

Aflyst140 DKK
Aflyst