Maskineri
Maskineri giver den som højlydte udfordrere og forkyndere af den midtjyske traditionsmusik – Musikken er fandenivoldsk og dristig, med ikke kun et glimt, men en hel stjernekaster i øjet, så polkaer, hopsaer og mazurkaer stryger til alle sider. Med andre ord: Når Maskineri begynder at spille er der smæk på.
Det er eksperimenterende, grænsesøgende og dog smagfuldt, med inspiration fra musikere som den engelske guitarist Ian Carr og den danske spillemand Klaus Pindstrup. En usædvanlig og dog helt igennem logisk kombination i duoens øjne, hvilket giver musikken lidt ekstra kant. Med deres legende instrumentale finesse og blandingen af nyt og gammelt leverer Søren og Maja melodier der fanger dit øre og sange der fanger dit hjerte. Maja Kjær Jacobsen (violin og sang) og Søren Vinther Røgen (guitar) er begge garvede figurer på den danske folk-scene; Maja med den verdensturnerende pan-skandinaviske trio Fru Skagerrak, og Søren med bands som funk-folk-rockerne i Trio Svin og Trolska Polska.
De mødtes gennem miljøet omkring stævnet ROD for mange år siden, og kommer begge fra området omkring Silkeborg, så det var oplagt at danne en duo for at spille den fabelagtige musik der kommer fra deres hjemegn. Debutalbummet “HOPSA 101” udkommer i juni 2020 på selskabet GO’Danish Folk Music.
Victor Herrero
Den spanske guitarvirtuos, Victor Herrero, er efterhånden et velkendt navn i Danmark – og et navn, som tidligere har gæstet både ALICE og Fanø Free Folk Festival. Sidstnævnte gæstede han i 2016, hvor han optrådte med psych folk-ikon Josephine Foster, men også med en betagende solo-koncert.
Herrero trækker på lige dele klassisk, folkloristisk og kontemporær musik og knytter an til mange traditioner. Han har samarbejdet med kunstnere som Michael Gira, Keiji Haino, Luzmila Carpio, Baby Dee, Master Musicians of Joujouka, Vinicio Capossela, Sonny Simmons, Ed Askew, Arlt, Marisa Terzi, Alasdair Roberts, Eric Chenaux, Tomi Simatupang m.fl.
Hans mangfoldige inspirationer afspejles også på det seneste album, “Hermana” (Foehn Records, 2019). Et album, der atter viser ham som en fremragende guitarist og en lyrisk komponist, men også som en musiker, der formår at integrere talrige traditioner – som andalusisk og mexicansk folkemusik, middelalder-folk og meget mere. Et spændende bekendtskab, som vi glæder os til atter at præsentere i Danmark.
Med Free Folk Mondays præsenterer ALICE i samarbejde med Fanø Free Folk Festival skæve og sprøde folk-navne på udvalgte mandage. Vi bygger et intimt folk-univers op og byder på både lokale og internationale navne, primært fra den mere alternative ende af folkemusikken. Ofte sætter vi fokus på lokale miljøer og vi inviterer skiftende gæste-kuratorer.