Lørdag _27.04.24220 DKK + gebyr

Maria W Horn & Sara Parkman: Funeral Folk SE + Victor Herrero ES

Rituel musik tilsat black metal, spektral minimalisme og svenske folkemelodier, og mangfoldigt virtuost guitarspil

Magisk free-folket dobbeltbill til april! Gennem hjerteskærende smukke kompositioner med tråde til black metal, religiøs musik, folkemelodier og spektral minimalisme, udforsker de to i egen ret anerkendte svenske musikere, Sara Parkman og Maria W Horn, sorgens ritualer og den musikalske fænomenologi omkring døden i projektet Funeral Folk. Den spanske guitarist Victor Herrero, som har samarbejdet med bl.a. Josephine Foster, Michael Gira og Master Musicians of Joujouka, trækker på lige dele klassisk, folkloristisk og kontemporær musik i sit mesterlige og nærværende guitarspil.

I samarbejdet Funeral Folk sammensmelter folk-violinist og sangerinde Sara Parkman og den eksperimenterende komponist og multiinstrumentalist Maria W Horn smukt deres indflydelsesverdener. Sammen udforsker de to i egen ret anerkendte svenske musikere sorgens ritualer og den musikalske fænomenologi omkring døden. Parkman og Horns fælles musikalske eksperimenter startede allerede da de spillede i det samme teenageband i hjembyen Härnösand i Ångermanland. I Funeral Folk vender de tilbage til deres fælles baggrund og første samklange, og udforsker naturligt alt fra hellige sange og minimalistisk spektral musik til finsk black metal og svensk folkemusik i episke arrangementer for synthesizere, cither, drejeskive, guitarer, mellotroner og klagende vokaler. Når Sara Parkman og Maria W Horn spiller live med Funeral Folk, akkompagneres de af Mats Erlandsson guitar og cither.

Maria W Horn er en moderne komponist og synthesist, der arbejder i et felt der spænder fra analoge synthesizere til kor, strengeinstrumenter, orgel og kammermusikformater. Hendes musik er ofte baseret på minimalistiske strukturer og udforsker lydens iboende spektrale egenskaber og dens evne til at transcendere tid og rum, virkelighed og drømme.

Sara Parkman er en violinist, sanger og komponist med fokus på svensk folkemusik. I sine seneste udgivelser udforsker hun sin kristne arv – den hellige musik, der har været en del af hendes familie i mange generationer.

Funeral Folk blev udgivet i 2022 som et samarbejde mellem det moderne folkemusiklabel Supertraditional og XKatedral, og albummet er blevet rost vidt og bredt. Hvis man er fan af navne som Okkyung Lee, Anna von Hausswolff og Sarah Davachi, er dette en koncertoplevelse man ikke må misse

Victor Herrero
Spanske Victor Herrero blev introduceret til musik i sin barndom, mens han boede i det berømte kloster, som Franco opførte i en bjergdal vest for Madrid (El Valle de los Caídos). Her lærte han at synge gregorianske og mozarabiske hymner under vejledning af benediktinske munke, og sammen med klostrets velrenommerede drengekor optrådte han rundt om i Europa.

Siden da har han spillet i det populære psykedeliske band Cicely og har været involveret i mange forskellige projekter og rejser. Han har samarbejdet med kunstnere som Josephine Foster, Michael Gira, Keiji Haino, Luzmila Carpio, Baby Dee, Master Musicians of Joujouka, Vinicio Capossela, Sonny Simmons, Ed Askew, Arlt, Marisa Terzi, Alasdair Roberts, Eric Chenaux, Tomi Simatupang m.fl.

Herrero trækker på lige dele klassisk, folkloristisk og kontemporær musik og knytter an til mange traditioner. Hans mangfoldige inspirationer afspejles også på det seneste album, “Hermana” (Pajarito Negro, 2023). Et album, der atter viser ham som en fremragende guitarist og en lyrisk komponist, men også som en musiker, der formår at integrere talrige traditioner – som andalusisk og mexicansk folkemusik, middelalder-folk og meget mere. Victor Herrero har spillet rørende koncerter på både ALICE og Fanø Free Folk Festival, og vi glæder os til atter at kunne præsentere ham til april.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Lørdag _27.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 220 DKK + gebyr

Køb billet220 DKK