Udsolgt
Søndag _30.08.20130 DKK + gebyr

Lula Pena (PT)

Fado

På grund af myndighedernes seneste udmeldinger om retningslinjer for spillestedernes genåbning og begrænset kapacitet i vores koncertsal, er det desværre ikke muligt for os at afvikle koncerten indendørs. Vi har derfor rykket arrangementet ud i vores udendørs koncertopsætning i gården på Nørre Allé 7, som nøje følger myndighedernes retningslinjer for hygiejne og sikker afstand. Bemærk venligst, at vi af hensyn til naboer har været nødt til at rykke koncerten en time tilbage, således at dørene åbner kl 18 og koncerten starter kl 19.

Efter næsten ti år væk fra rampelyset er den portugisiske Lula Pena kommet op til overfladen igen. Til foråret gæster hun ALICE med sine udtryksfulde fado-sange, der trækker tråde til fransk chanson og brasiliansk bossa nova og leveres råt for usødet på guitar og vokal. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Portugals Ambassade i Danmark.

 

OBS: Koncerten er siddende og med begrænset antal pladser

 

Lula Pena er en kunstner, der har skabt en vis mystik omkring sig selv siden hun slog sine første musikalske folder i 1998. For selvom hun ikke har udgivet mere end to albums på 20 år, har den portugisiske sangerinde, guitarist og digter opdyrket en hel strøm af hengivne tilhængere overalt i verden, som er faldet for hendes udtryksfulde fado-inspirerede sange. En slags hemmelig fanklub, som er vokset ved hver af hendes sjældne koncerter. 

 

Lula Penas debutalbum “Phados” (1998) og hendes nye take for den traditionelle fado vækkede øjeblikkelig opmærksomhed. Hendes på én gang mørke og sensitive vokal og det brillante guitarspil, som næsten fik det til at lyde som om hun var smeltet sammen med sit instrument, varslede et nyt talent. Lula Pena er født og opvokset i Lissabon, men betegner sig selv som en kosmopolitisk portugieser. Det kan i den grad høres i hendes musik, som har rødder i den portugisiske fado, men samtidig trækker på adskillige referencer som fransk chanson, morna fra Cap Verde og brasiliansk bossa nova. 

 

Efter debutpladen forsvandt Lula Pena i 12 år, før hendes andet og ligeså anmelderroste album “Troubadour” udkom, efterfulgt af endnu en lang pause. Men til sine fans’ store glæde er Lula Pena blevet mere aktiv de seneste år, hvor hun har spillet koncerter rundt omkring i både Latinamerika og Europa. Hendes musikalske comeback har også ført til samarbejder med den guineanske multiinstrumentalist Mu Mbana og den new zealandske saxofonist Hayden Chisholm. Dog optræder hun oftest alene med sin guitar, og det er også i denne opsætning hun kan opleves til august, hvor vi er stolte af at kunne præsentere hende på ALICE. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Portugals Ambassade i Danmark.

Søndag _30.08.20
Dørene åbner kl: 18:00
Koncerten starter kl: 19:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Udsolgt130 DKK
Udsolgt