Onsdag _01.05.24160 DKK + gebyr

Lonnie Holley US

Kosmisk afrofuturisme og meditativ jazz fra amerikansk legende

Den legendariske amerikanske kunstner og musiker Lonnie Holley udforsker improvisation i et kosmisk, afrofuturistisk og jazzet lydunivers med elementer af soul, spirituel musik, gospel, afrikanske rytmer og elektronik. Han er aktuel med sit sjette album “Oh Me Oh My” (Jagjaguwar, 2023), som inkluderer samarbejder med Moor Mother, Michael Stipe (REM), Bon Iver og Rokia Koné. Til maj spiller Lonnie Holley en sjælden dansk koncert.

Lonnie Holley er en legendarisk og unik skikkelse på den internationale kunst- og musikscene. Han er født ind i en barsk tilværelse i Birmingham, Alabama i 1950 med børnearbejde og opvækst på flere forskellige fosterhjem. Holleys kampe fra tidligt i livet manifesterede sig sammen med en ukuelig nysgerrighed i en improviseret kreativitet. Den har han siden 1979 kanaliseret ud i maleri, performance, filmkunst og skulptur, ofte baseret på skrald og fundne genstande efter afroamerikanske traditioner. I Holleys musik står improvisationen ligeledes i centrum, men i et kosmisk, afrofuturistisk, meditativt og jazzet lydunivers med elementer af soul, spirituel musik, gospel, afrikanske rytmer og elektronik.

Budskaberne i Lonnie Holleys musikalske og kunstneriske praksis er utvetydige. De handler om overvindelse af modgang og enorm smerte, om hvordan vi udvikler og opretholder en kærlighed til vores medmennesker og – ikke mindst – hvordan vi passer på den eneste planet, vi har. Holley har aldrig formidlet disse budskaber så klart, præcist og opildnende, som han gør på sit nyeste og sjette album, “Oh Me Oh My” (Jagjaguwar, 2023). Albummet består af 11 smerteligt bevægende sange, som samtidig emmer af et enormt håb. “Oh Me Oh My” er produceret af Jacknife Lee og inkluderer samarbejder med Bon Iver, Michael Stipe (REM), Moor Mother, Sharon Van Etten og Rokia Koné.

Lonnie Holley er først og fremmest en anerkendt kunstner, som i 2022 blev udnævnt til USA Artist Fellow. Hans værker repræsenteres af bl.a. Blum & Poe Gallery (Los Angeles) og Edel Assanti Gallery (London), og er at finde i store museers samlinger over hele verden – på The Museums of Fine Arts, San Francisco, The Metropolitan Museum of Art, The Philadelphia Museum of Art, The Smithsonian American Art Museum, The National Gallery of Art, Washington, DC og mange andre. Han er permanent udstillet i FN og har været udstillet i Det Hvide Hus’ Rosengård. Holleys instruktørdebut, kortfilmen “I Snuck Off the Slave Ship”, havde premiere på Sundance Film Festival 2019. Vi er ovenud stolte af at kunne præsentere Lonnie Holley, når han spiller sin første koncert i København på ALICE.

Sagt om Lonnie Holley
“Lonnie Holley is the closest thing America has to a prophet” – Vice

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Onsdag _01.05.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK