Torsdag _04.04.24130 DKK + gebyr

Laura Ortman US + Ichi JP + Kpt. Ørentvist

Fantastisk bredspektret aften i eksperimenternes tegn

Lad alle sanser folde sig ud til denne fantastiske, bredspektrede aften i eksperimenternes tegn. ALICE præsenterer den grænsesøgende, amerikanske apache-violinist Laura Ortman, japanske Ichi, som tager enmandsband-konceptet til nye niveauer med hjemmebyggede instrumenter og de to danske jazz-veteraner P.O. Jørgens og Jørgen Tellers free-jazz-punk-duo Kpt. Ørentvist.

Laura Ortman
Amerikanske Laura Ortman er en udsøgt dygtig og nysgerrig komponist og violinist, som gennem en legesyg og opfindsom tilgang undersøger apache-violinen helt ud til instrumentets mest støjende ydergrænser. Ortman forstærker og forvrænger violinen, fører den gennem effektpedaler og parrer den med melodiske, næsten poppede vokaler, ofte gennem en megafon. Det lyder på én gang smukt, skræmmende og dragende, og med garanti som noget, de færreste har hørt før. Laura Ortman fik violinen i sine hænder for første gang som 7-årig, og har gennem mange år forfinet og udviklet en helt unik lyd, som på én gang er virtuos, inspirerende og grænsesøgende og som subtilt søger tilbage til rødderne fra det indfødte amerikanske folk. Ortmans sange, kompositioner og improvisationer er intelligente, længselsfulde, bevægende og altid gennemtrængt af forvrænget reverb. Hun har udgivet musik som solist, komponeret filmmusi og samarbejdet med Tony Conrad, Jock Soto, Okkyung Lee m.fl. Nu gæster hun ALICE med sit seneste album “Smoke Rings Shimmers Endless Blur” (2023).

Ichi
Den japanske multiinstrumentalist og kunstner Ichi tager enmandsband-konceptet til nye niveauer med sin optræden, hvor han kombinerer sære hjemmelavede instrumentopfindelser som stylte-bas, kalilafon, ballonhorn og percussion-sko med ståltromme, bordtennisbolde, skrivemaskine, legetøj og hverdagsobjekter – alt sammen i ét kort set. Ichis koncerter har en på én gang rituel og dybt eksperimenterende og grænsesøgende vibe over sig, og det er helt sikkert noget, de færreste har oplevet magen til. Han har tuneret solo i Japan og Europa og spillet på store festivaller som Glastonbury, End of the Road og Latitude, har David Byrne og Deerhoof på sin liste over fans og har spillet med ikoniske landsmænd som Shugo Tokumaru og Tennis Coats. Ichi spiller første koncert på ALICE denne aften i april.

Kpt. Ørentvist
Kaptajn Ørentvist er et duosamarbejde mellem de to veteraner inden for dansk jazz og experimental, P.O. Jørgens og Jørgen Teller, som selv beskriver sig som en free-jazz-punk-duo. De har haft gæsteoptrædender fra prominente musikere som Jimi Tenor, Kristian Tangvik, Erik Kimestad, Pierre Bastien og Giancarlo Schiaffini, og udgiver ynyt materiale i 2024.

Trommeslager og percussionist Peter Ole Jørgens, også kendt som P.O. Jørgens, spillede i 1970’erne med bl.a. John Tchicai, og har været en central figur på den europæiske improv-scene lige siden. Jørgens er især kendt for sin kreative og nyskabende brug af en lang række etniske slagtøjsinstrumenter og teknikker – en tilgang til sit virke, som har sat ham i stand til at bygge bro mellem den frie jazz og global roots.

Jørgen Teller har en lang karriere som elektrisk guitarist, vokalist, elektronisk musiker og performer. Han har udgivet mange plader, både solo og med Jørgen Teller & The Empty Stairs og Static Teller, samt samarbejdet med lokale og internationale musikere som Rhys Chatham, Fast Forward, David (Pere Ubu) Thomas & foreigners m.fl.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Torsdag _04.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK