Tirsdag _02.04.24130 DKK + gebyr

KUNTARI ID

Elektronisk primal core og indonesiske stammerytmer

KUNTARI er et af de nyeste skud på stammen fra den sitrende indonesiske eksperimentalscene. I deres eksperimenterende soundscapes, som de selv ganske rammende beskriver som primal core, forenes indonesiske stammerytmer, dyriske parringskald og elektroniske effekter i et mørkt og organisk sonisk vildnis. Til april gæster de ALICE med nyt materiale ude på det ikoniske Yes No Wave Music-label. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Klang.

Den sitrende indonesiske scene for eksperimenterende musik har længe budt på et utal af spændende projekter, og et af de nyeste skud på stammen er KUNTARI. Tesla Manaf var egentlig jazzmusiker, da han valgte at lægge sin guitar på hylden til fordel for en verden fyldt med trommemaskiner, noise boxes og synthesizere. Her opstod KUNTARI, som Manaf selv ganske rammende beskriver som ‘primal core’. Sammen med trommeslageren Rio Abror skaber han dragende, eksperimenterende soundscapes, hvor hypnotiserende indonesiske stammerytmer, elektroniske elementer, simulerede dyriske parringskald på trompet og primitive stemmer forenes i et mørkt og organisk sonisk vildnis.

Efter at have turneret i Thailand, Taiwan og Malaysia, har KUNTARI plantet et uafrysteligt indtryk på publikum med deres intense dynamik. Især efter 12 dages turné i Japan med koncert på bl.a. Fuji & Sun Festival, har resten af verden fået øjnene op for den karakteristiske duo. KUNTARIs album fra 2021, “Last Boy Picked”, blev kåret som Årets Bedste Album af Jakarta Post og lå absolut i top hos Vice. Senest har KUNTARI udgivet på det ikoniske eksperimenterende label Yes No Wave Music.

KUNTARI har samarbejdet med en række musikere på tværs af genrer, herunder Arthur Hnatek, Morgue Vanguard, Jonas Engel, Dirk Wachtelaer, Luigi Monteanni, Yuji Ishihara, Yasushi Yoshida og ikke mindst selveste Rully Shabara, som vi tidligere har haft glæde af at præsentere på ALICE. Til april gæster KUNTARI sal. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Klang.

Sagt om KUNTARI:
“Blisteringly inventive” – The Guardian
“A mixture of unclassified heavy rhythm and shivering howl. It’s a stunner” – The Wknd
“A fresh and welcome addition to Indonesia’s exciting experimental music scene” – Jakarta Post
“A solid experimental album, unique and shows that KUNTARI has found their own distinctive sound” – Vice

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Tirsdag _02.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK