Aflyst
Onsdag _03.02.21130 DKK + gebyr

Konstrukt (TR)

Freejazz

OBS: Som konsekvens af situationen med coronavirus, har Konstrukt desværre været nødt til at aflyse deres koncert på ALICE 3.2.2021. Billetter refunderes automatisk via Billetto indenfor 21 dage. Vi beklager ulejligheden og håber at det snart bliver muligt at opleve Konstrukt på dansk jord igen. 

Med energien fra Istanbuls rave-scene, sensibiliteten fra tyrkisk folkemusik og free jazzens improvisatoriske forløb, har Konstrukt skabt deres helt egen symbiose af kreativitet og lyd. Efter fremragende koncerter på både ALICE og Roskilde Festival, glæder vi os til at få Konstrukt tilbage på dansk jord til foråret. Med sig har de deres nye album “Kozmik Bazaar”.

 

“Et ideal, en tilgang og en symbiose af kreativitet og lyd, der udvikler sig og blomstrer op.” Sådan skrev All About Jazz meget præcist om den tyrkiske freejazz-gruppe Konstrukt, som gennem det sidste årti har markeret sig som en vigtig stemme på den eksperimenterende musikscene i Istanbul. Umut Çağlar og Korhan Futacı startede Konstrukt i 2008, men har begge en fortid i technomusikken og var en vigtig del af Istanbuls rave-scene i 90’erne. Det kan i den grad høres i gruppens musik, når de bringer energien, den ligefremme tilgang og galskaben fra Istanbuls eksperimenterende klubber i spil i deres take på freejazzen. 

 

Men også Konstrukts forhold til traditionel tyrkisk folkemusik træder smukt frem midt i improvisatoriske forløb, udsyret dub og elektronik. Det kommer bl.a. til udtryk i deres flittige brug af den lille træblæser zurna og deres samarbejde med den legendariske, tyrkiske percussionist Okay Temiz, som har skabt momenter af noget man kunne kalde improvisatorisk tyrkisk folkemusik.

 

Konstrukt er efterhånden nået vidt og bredt ud på den internationale jazzscene, og i takt med dét bliver deres vekslende konstellationer ved med at skubbe gruppen ud i nye lyduniverser og projekter. De har bl.a. indspillet med navne som Peter Brötzman, ALICE-aktuelle Joe McPhee, William Parker, Sun Ra Arkestras Marshall Allan, samt Thurston Moore og Keiji Haino. Senest har de samarbejdet med den profilerede jazzmusiker Ken Vandermark, som de også har udgivet deres albummet “Kozmik Bazaar” (Karlrecords, 2019) med. Efter fremragende koncerter på både ALICE og Roskilde Festival 2019, glæder vi os til at få Konstrukt tilbage på dansk jord til foråret.

 

Onsdag _03.02.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Aflyst130 DKK
Aflyst