Tirsdag 12.09.2023130 DKK

Caktus + Nils Gröndahl

Kammer-jazz og forstærket violin mellem skønhed og voldsomhed

Fra kammermusik til grooves: I Caktus’ musik bliver vi transporteret vidt omkring, fra det skrøbelige til det stærke, fra det smukke og det voldsomme. Violinisten Nils Gröndahl bygger store, mørke katedraler og smukke landskaber af lyd.

Caktus
Hos Caktus er den akustiske lyd i fokus. Gruppen er drevet af lysten til eksperimentere og improvisere ind og ud af de ellers stramme kompositioner. Caktus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt, at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Gruppen dannedes i Aarhus i 2017, og har siden da spillet mere end 40 koncerter rundt om i Norden. Debut-udgivelsen ’Under Solen’ fik mange roser med på vejen, bl.a. en Steppeulven-nominering som ’Årets Komponist’, en nominering til ’Årets Album’ ved Danish Music Awards Jazz 2021, og en plads på både Passive/Aggressive og Dagbladet Informations årsliste over de 20 bedste danske udgivelser i 2020. Maj 2023 udkommer deres andet album ’Flimrende’ på Barefoot Records.

Lineup:
Maria Dybbroe – altsax
Zeki Jindyl– altsax
Thorbjørn Kaas – cello, kontrabas,
Frederik Hagner – kontrabas
Tobias Andreassen – trommer

Nils Gröndahl
Nils Gröndahl indtager scenen alene, med sin violin og et stort arsenal af effektpedaler. Hans koncerter er en intens oplevelse, der bygges store mørke katedraler og smukke landskaber af lyd.

Den dansk/tyske violinist Nils Gröndahl var fra sluthalvfemserne i bandet Under Byen med til at åbne og definere et nyt kapitel i dansksproget populærmusik. Gröndahl har fået Steppeulven-nomineringer som årets musiker og spillet solokoncerter i alt fra Bremen Teaters dametoiletter over DR Koncerthusets Koncertsal til kirker i Belgien. Han har udover sit mangeårige engagement i Under Byen spillet med en lang række anerkendte danske bands (Broken Twin, Jacob Bellens, MØ, Kellermensch etc.) og er aktiv som arrangør og indgår i samarbejder og koncerter med en lang række musikere, bl.a. Iceage, Baby in Vain, Shiny Darkly, Henrik Olesen, ORM, Lise Westzynthius.

Sidste år udkom han med ny musik på EP’en “Du Läufst Zu Schnell”. Et album, som var overvejende instrumental, filmisk og billedskabende, men musikken rummer også puls og fremdrift.

Tirsdag 12.09.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×