Søndag _30.04.23130 DKK + gebyr

Kind of ALICE: Adda Djörup/Mark Solborg + Ida Marie Hede/Cisser Mæhl – Matiné-koncert

Lyrik og musikalitet i tæt dans

Kind of ALICE er et rummeligt mødested for jazzen i alle dens afarter, og med alle dens omgivende genrer. Åbn ørerne for alt fra stemningsfuld nordisk jazz til vildt skrattende genrebrydninger. Oplev overlap mellem jazz, eksperimentalscenen og kammermusikken – på svingtur fra det akustiske til det forstærkede og tilbage igen. Kom ind i varmen bag den store pinkfarvede dør i Vanløse, hvor stemningen er lige så hyggelig som baren er åben. Kind of ALICE finder sted på udvalgte tirsdage og søndage. Søndag den 30. april kan du opleve Adda Djørup/Mark Solborg samt Ida Marie Hede/Cisser Mæhl.

Litteratur og lyd smelter sammen denne søndag, når Kind of ALICE er vært for to tværkunstneriske samarbejder mellem forfattere og musikere. Med Godnatkoncerten opfører forfatter Adda Djørup og musiker Mark Solborg vuggeviser for voksne. Og forfatter Ida Marie Hede skaber sammen med musiker Cisser Mæhl en både inderlig og vild lyd- og litteraturperformance betitlet “Lyden af Suget”.

Adda Djørup/Mark Solborg

Under navnet Godnatkoncerten har forfatter Adda Djørup og komponist, kapelmester og guitarist Mark Solborg indgået et nyt tværkunstnerisk og genrefornyende samarbejde. Her lader de i et dynamisk og organisk formsprog lyd og litteratur smelte sammen til værker, der på én gang er vuggeviser og godnathistorier for voksne. Det hele er afdæmpet og roligt, men har både bid og suspense. Godnatkoncertens værker er skabt til og kan opleves både som koncert og lydbog. 15. maj 2023 udkommer det første færdige resultat, “Alt det, du ved”, som lydbog på Gads Forlag. Godnatkoncerten fornyes løbende med nye værker. Til koncerten på Kind of ALICE-programmet opføres Godnatkoncertens værk “Alt det, du ved”. Oplæsning, soundscape og sologuitar smelter sammen. Her mødes prosa og lyrik, hymne og vuggevise, søvnløshed og drøm. Det er blidt og blødt, sorgfuldt og sjovt, be- og foruroligende.

Tekst og oplæsning: Forfatter Adda Djørup

Komposition og lyd: Komponist og guitarist Mark Solborg.

Ida Marie Hede/Cisser Mæhl

Forfatter Ida Marie Hede og musiker Cisser Mæhl inviterer med “Lyden af Suget” til et 45 minutters intimt møde mellem litteratur, lyd og musik. Med udgangspunkt i Ida Marie Hedes anmelderroste roman Suget eller vasker du vores fuckfingre med dine tårer (Basilisk, 2020) fremfører de to kunstnere en inderlig og til tider vild og temperamentsfuld lyd- og litteraturperformance omkring moderskab, kropsvæsker, begær og skam.

“Lyden af Suget” er en suiteagtig komposition, hvor uddrag fra romanen læses op af Ida Marie Hede i tæt samspil med Cisser Mæhl, som både spiller violin, betjener sin laptop og synger en forunderlig popsang undervejs. Flere gange læses teksterne højt i tostemmige forløb: Ordene loopes, de bliver til remser, de moduleres klangligt og forvrænges gennem oplæsningen, og synges endda som opera.

Ida Marie Hede er forfatter og dramatiker og uddannet fra forfatterskolen i 2008. Hun har udgivet otte bøger og hendes bog Suget eller vasker du vores fuckfingre med dine tårer er af Politiken blevet kaldt “en af årets bedste bøger”. Den blev i 2020 nomineret til både Politikens Litteraturpris og Montanaprisen.

Cisser Mæhl er komponist, sanger og violinist og bosat i Oslo. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og Rytmisk Musikkonservatorium. Hun har komponeret musik til film, computerspil og kunstprojekter og udgiver i 2022 sin debutplade på det berlinske pladeselskab Sonic Pieces.

ALICE på Stairway

Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Søndag _30.04.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK