Mandag _22.11.21120 DKK + gebyr

Jessica Moss (CA) + Niels Lyhne Løkkegaard

Post-rock, minimalism og composition

Klassisk minimalisme, drone-orienteret eksperimentalrock, elektroniske loops, klezmer mm. mødes, når den canadiske violinist Jessica Moss (Silver Mt. Zion) indtager Musikhuset Kbh x ALICE. Support leveres af den danske komponist Niels Lyhne Løkkegaard.

Koncerten foregår i Musikhuset København og er med unumm. siddepladser. Husk at medbringe gyldigt coronapas – læs mere her.

Den eksperimenterende violinist Jessica Moss har i mange år været en vigtig del af Montreals musikscene og er måske især kendt som fast medlem i A Silver Mt. Zion. Hun har dog også samarbejdet flittigt med en lang række andre kunstnere, herunder så forskellige navne som Carla Bozulich, Jim White, Zu og Matana Roberts.

Som solist er hun ligeledes et fascinerende bekendtskab, som alene med sin violin, en række effekter og lejlighedsvis brug af stemmen fremmaner både mørke, melankolske og komplekse lydlandskaber. Hendes seneste album, “Entanglement” (2018), blev produceret af Radwan Ghazi Moumneh (Jerusalem in My Heart) og er et fremragende eksempel på hendes visionære stil. Om pladen skrev Drowned in Sound: “the music captures you and doesn’t allow escape, even in the fleeting moments you might want to.”

Jessica Moss trækker på vidt forskellige genrer som moderne klassisk minimalisme, jødisk klezmer, mellemøstlige traditioner, elektroakustisk musik og drone-orienteret eksperimental-trock. Og det er dybt fascinerende at se hende stå på en scene, hvor hun favner både det skrøbelige og det voldsomme med violin, elektronik og lejlighedsvis stemme.

Niels Lyhne Løkkegard
Support leveres af den danske lydkunstner og komponist Niels Lyhne Løkkegaard, der er kendt for banebrydende arbejder, der udforsker hvordan vi forstår musik, lytning og lyd. Senest har han bl.a. vakt opsigt med sine kompositioner baseret på NemID’s nøglekort-koder, og det er da netop også dette projekt der er omdrejningspunkt for aftenens koncert. Som afslutningen på en mangeårig kunstnerisk undersøgelse af NemID nøglekortet, både som et æstetisk objekt og som et politisk stykke papir, udgiver Niels Lyhne Løkkegaard d. 22. november nemlig værket “Personfølsom Musik”. Værket udgives i et samarbejde mellem Topos (som Niels Lyhne Løkkegaard er en del af) og Nets som står bag NemID, og består af to NemID nøglekort; W807-345-296 og Y453-199-562 spillet på kirkeorgel. Denne aften vil NemID nøglekortet befinde sig i overgangsritets liminale fase (på vej mod MitID) – udspændt mellem det prosaiske og det sakrale, og Niels Lyhne Løkkegaard vil sammen med to performere bl.a. læse et NemID nøglekort op sammen med publikum.

Mandag _22.11.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK