Fredag _04.05.18

Jakob Bro solo + Ghost Flute & Dice – FÅ BILLETTER!

Modern jazz

En af dansk jazz’ mest hyldede guitarister, Jakob Bro, giver koncert på ALICE. Oplev den ECM-aktuelle musiker i intime rammer og i et eksperimenterende solo-format. Support leveres af Ghost Flute & Dice, der udforsker klaverets muligheder i et elektroakustisk format.

OBS! Siddende koncert – begrænset antal billetter!

Jakob Bro er efterhånden en guitarist og komponist, som i internationale kredse omtales som en af Skandinaviens store jazzmusikere. En musiker, hvis greb om den lyriske jazz vækker resonans hos såvel kritikere som publikum. Herhjemme spiller han hyppigt udsolgte koncerter med sin trio med Thomas Morgan og Joey Baron, som han også internationalt har høstet stor succes med.

 

Med et righoldigt katalog af udgivelser, hvoraf flere er blevet omtalt som hovedværker i nyere dansk jazz, har Bro løbende formået at nuancere sit udtryk i dialog med vægtige medspillere som Lee Konitz, Bill Frisell, Andrew D’Angelo, Jim Black, Thomas Knak m.fl., ligesom han har samarbejdet med digtere som Jørgen Leth og Peter Laugesen. Til marts udkommer hans nye album ‘Returnings’ med Palle Mikkelborg, Thomas Borgan og Jon Christensen på sværvægteren ECM, som Bro siden 2015 har været i stald hos. På ECM har han også været aktiv som sideman for Paul Motian og Tomasz Stanko.

 

Til maj inviterer vi på ALICE indenfor til en aften med fokus på Bro som solo-kunstner. Bro har de seneste år udforsket solo-formatet til en række udvalgte koncerter og gav bl.a. en gribende koncert i Tokyo under Opposite 2017-programmet, som Jazzhouse var med til at præsentere. At opleve Bro solo er som at komme helt ind i maskinrummet, hvor klangfarver, stemninger og temaer udfoldes og udforskes. Bro har selv beskrevet det som at være til stede i hans øvelokale. Man mærker en anderledes legende tilgang, hvor der eksperimenteres med lyden, fra det helt skrøbelige til det støjende og skrattende. Men samtidig med Bros klare sans for atmosfære og lyrisk skønhed.

 

Ghost Flute & Dice leverer denne aften support. Og hvor Jakob Bro udforsker guitarens muligheder, dykker Ghost Flute & Dice ned i klaverets potentiale på utraditionel og fascinerende vis – med effektpedaler og alternative spilleteknikker. Ghost Flute & Dice er et soloprojekt af Mikkel Almholt. Det startede i 2009 med at sætte en enkelt delay pedal til et akustisk klaver og er siden da blevet til tre albums, et par turnéer i Tyskland og USA og bestillingsværker til flere festivaller. I februar 2018 udkom det tredje Ghost Flute & Dice album, ‘Kropsbygning’, og det bliver primært musik herfra man kan høre ved koncerten.

 

Fredag 4. maj

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Fredag _04.05.18
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK + gebyr

Få billetter