fbpx
Lørdag 07.05.2022280 DKK

Jakob Bro meets Midori Takada (JP) + Jakob Bro, Nils Petter Molvær, Marilyn Mazur & Anja Lechner (DE)

Dansk komponist møder japansk percussion-ikon

Oplev komponisten og guitaristen Jakob Bro brede hele paletten ud på en aften, der byder på et nyt samarbejde med det japanske perkussion-ikon Midori Takada samt videreførelse af det gnistrende samspil med trompetisten Palle Mikkelborg og trommeslageren Marilyn Mazur tilsat den originale tyske cellist Anja Lechner.

OBS! Koncerten finder sted i Dronningesalen i Den Sorte Diamant.

Jakob Bro har i godt tyve år givet os uforglemmelige musikalske oplevelser både på album og på scenen. I samarbejder med danske og internationale profiler har Jakob Bro vist facetter af sin særlige melodisans og grundlæggende æstetiske formgreb, som synes at hæve sig over tid og sted. Nu gives muligheden for at opleve Jakob Bro i et helt nyt samarbejde med en international sværvægter inden for den ambiente musik.

Japanske Midori Takada har i løbet af sin mere end fyrre år lange karriere positioneret sig som en dybt særegen perkussionist. Hun har både markeret sig med soloudgivelser og i samarbejde med andre, men hovedværket er den stille revolution af et album, ”Through The Looking Glass”, fra 1983. Her væver Takada traditionelle japanske og afrikanske perkussionsteknikker ind i et moderne ambient udtryk i samme kunstneriske åre som samtidige værker af Brian Eno, Jon Hassell og Don Cherry, og som lytter lader man sig forføre af de minimalistiske, meditative lydlandskaber.

”Through the Looking Glass” blev genudgivet i 2017 og hyldet som et ambient minimalistisk mesterværk. Musikmagasinet Pitchfork tildelte albummet ‘Best new reissue’, og det blev den næstmest sælgende udgivelse på Discogs, internettets centrale vinyl-markedsplads. Alt dette fortæller om den enorme respekt, der omgærder Midori Takada, og betydningen af et musikalsk temperament, som synes at genkalibrere originale idéer og kildekode for musik fra hele verden.

Aftenens anden afdeling byder på en kvartet, der vil stå på scenen sammen for første gang i Danmark. Jakob Bro og Palle Mikkelborg skabte sammen ny musik på den særdeles anmelderroste Jakob Bro-plade “Returnings” fra 2018. Siden har de optrådt i selskab med trommeslageren og perkussionisten Marilyn Mazur, hvis virtuose og legende tilgang er som skabt til makkerparrets sfæriske lydmalerier.

“Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes”, fortæller Jakob Bro selv om sit samarbejde med to af dansk musiks helt store profiler.

Sidste led i kvartetten er tyske Anja Lechner, hvis begavede cellospil har været at høre på ECM-udgivelser med bl.a. Dino Saluzzi og Rosamunde Quartet. Lechner udforsker spændingsfeltet mellem modernitet og tradition med både østlig og vestlig inspiration.

OBS: Nils Petter Molvær afløser Palle Mikkelborg til koncerten

Arrangementet opsættes i samarbejde med Jazz Club Loco.

Lørdag 07.05.2022
Venue: Den Sorte Diamant
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 19:00
Pris: 280 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×