Udsolgt
Søndag _13.06.21200 DKK + gebyr

Jakob Bro, Arve Henriksen, Jorge Rossy (DK/NO/ES) at Brorsons Kirke

Modern jazz

Den enestående danske guitarist Jakob Bro gæster Brorsons Kirkes smukke rammer med sin nye internationale mester-trio med Arve Henriksen og Jorge Rossy. Sammen optræder de med materiale fra det roste ECM-album “Uma Elmo”.

Koncerten foregår i Brorsons Kirke på Nørrebro. Unumm. Siddepladser (OBS! Corona-pas skal fremvises ved indgang)

“Mesterværk” meldte GAFFA i en 6 stjernet anmeldelse af albummet “Uma Elmo” – endnu en udgivelse, der cementerer Jakob Bros status som en af de vigtigste guitarister i Danmark og en musiker, der med rette har opnået international status. Ikke kun som en nuanceret musiker med stor sans for atmosfære og lyrisk ynde, men også som en vægtig komponist og bandleder.

At Jakob Bro er i en særlig international liga, understreges af at den legendariske producer Manfred Eichner inviterede ham til at udsende albummet “Gefion” på det eksklusive ECM-label i 2015, efter at Bro allerede havde medvirket på flere ECM-plader som sideman. “Uma Elmo” er Bros femte album på ECM og føjer sig smukt til perlerækken af store plader, men denne gang med en helt ny trio, som GAFFAs anmelder kalder “et match made in heaven”.

Det kan man kun give ham ret i, for “Uma Elmo” er et sjældent helstøbt værk, hvor Bro har fundet to musikere, der formår at understøtte Bros afdæmpede tone og skabe rum i kompositionerne. Den norske trompetist Arve Henriksen er kendt for en melankolsk og luftig tone, der ofte åbner op til meditative stemninger, og som må siges at være en oplagt samtalepartner for Bros guitar. Den spanske trommeslager Jorge Rossy har på sin side en sjælden evne til at binde musikken sammen med næsten umærkelig anslag og pauser. Sammen skaber de et lydbillede, som BBC Music i endnu en skamrosende anmeldelse kalder: “Abstract music that’s also deeply profound”.

“Uma Elmo” er på én gang en plade skabt til Bros børn, komponeret i de tidsrum, hvor de sover, men samtidig en plade, der reflekterer over den stemning af isolation, der har præget en pandemi-ramt verden. Det forklarer måske musikkens på én gang intime og universelle præg. En musik, der indfanger en grundlæggende følelse af menneskelig skrøbelighed.

ALICE og Brorsons Kirke er glade for at kunne byde på koncert med den fantastiske trio i kirkens smukke rum, der er som skabt til de meditative stemninger fra “Uma Elmo”.

Søndag _13.06.21
Dørene åbner kl: 19:30
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 200 DKK + gebyr

Udsolgt200 DKK
Udsolgt