Udsolgt
Lørdag 16.09.2023170 DKK

iLe PR + Ela Lung – UDSOLGT

Puertoricansk popsensation med dybe latin-rødder

Byd velkommen til en af Puerto Ricos mest spændende popmusikere, som sammenvæver smørbløde caribiske rytmer med samfundskritisk lyrik. iLe er en strålende og nærværende vokalist, og med sin elegante og friske krydsning af hiphop, caribisk folkemusik, bolero og reggaeton er hun klar til at synge sig ind i hjerterne på et dansk publikum, backet af et velspillende band. Vi er stolte af at tilbyde muligheden for at opleve denne caribiske popsensation på vores intime scene i Vanløse. Ela Lung åbner aftenen.

Den puertoricanske musiker Ileana Cabra Joglar er på én gang veteran og fremadstormende popstjerne på den internationale musikscene. Hun kommer fra en musikalsk familie og begyndte sin rejse ind i musikken som kun 15-årig, da hun optrådte verden over og vandt snesevis af grammyer som vokalist for den ultrapopulære hiphopgruppe Calle 13 sammen med sine to brødre.

Som solist genfortolker hun traditionel musik som bolero fra et samtidsaktuelt og feministisk ståsted. Siden hun debuterede som solist i 2016 med albummet “iLevitable”, har hun sat en ære i at sammenvæve fortællinger om puertoricansk kolonihistorie, frihedskamp og politiske protester med en væld af genrer. Nu er rygtet om hendes musik også begyndt at brede sig i resten af verden. Hendes grammyvindende 2022-album “Nacarile” – et slangudtryk, som betyder “nix” eller “aldrig i livet” – havnede på årslisterne hos medier som NPR og mikser elegant og friskt hiphop med caribisk folkemusik med bolero og reggaeton. På scenen såvel som på sine udgivelser flirter hun med et væld af musikalske genrer, der danner en medrivende 2020’er-poplyd og blandet med traditionelle rytmer som bomba, plena, rumba og palo.

ILe sætter en ære i at give folket en stemme og sætte fokus på puertoricanernes manglende politiske repræsentation med sine både bløde og skrappe sange om kolonisatorer og korrupte politikere. I 2019, hvor Puerto Rico blev ramt af orkanen Maria, deltog hun i protesterne imod den mangelfulde respons på krisesituationen fra både USA og den puertoricanske regerings side. Sammen med de ligesindede popmusikere Bad Bunny og Residente indspillede hun sangen “Afilando los cuchillos”, der blev en slagsang for de folkelige protestbevægelser, som bølgede gennem gaderne, og førte til, at regeringen måtte træde tilbage.

Vi er stolte af at tilbyde muligheden for at opleve denne caribiske popsensation på vores intime scene i Vanløse!

Ela Lung
Et kvæk ekkoer fra en summende mose, gennem byens tåger og ind i Ela Lungs computer. Der er en kærlighedshistorie at fortælle, en trist og forvirret en. Men Lung har brugt musikken og ordene til at læne sig ind i følelsernes susen, og opsøge Froggy, der ubønhørligt kvækker sin smukke klagesang. Hun giver stemme til Froggy, og synger tilbage.

Ela Lung glæder sig til at invitere dig ind i hendes skrøbelige univers af krystalklare synth-strygere, guitar og glockenspiel. Med hjælp fra Sunneva Kappel på kontrabas vil hun dele historien om sin elskede Froggy og give dig en opfølgning på hendes fortælling, da nye venner har påvirket det plot, som i øvrigt kan høres på ep’en “My Froggytale”.

 

Lørdag 16.09.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 170 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×