Fredag _07.07.23130 DKK + gebyr

Holy Tongue INT // Copenhagen Jazz Festival 2023

Mørk og bundløs eksperimental-dub

Det bliver mørkt, funky og hypnotisk, når eksperimental-dubhovederne Holy Tongue gæster ALICE. Den London-baserede internationale gruppe består af den sublime percussionist Valentina Magaletti og produceren Al Wootton samt bassisten Susumu Mukai, som mikser postpunkens kuldslåede attitude med de dundrende lydeksperimenter fra jamaicansk dub. Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival.

Holy Tongue kunne være lydsporet til en urovækkende og mærkelig drøm. Spøgelsesagtige ekko-effekter ophæver ørets retningssans, og dundrende basgange rammer så tunge som betonboligblokke fra 70’erne. Holy Tongue begyndte livet som en symbiotisk studieprojekt mellem to musikalske kapaciteter: Percussionisten Valentina Magaletti og produceren Al Wootton. Med tre anmelderroste ep’er bag sig udvider de sig i live til en trio med tilføjelsen af Vanishing Twin-bassisten Susumu Mukai.

Al Wootton står også bag pladeselskabet TRULE Records og udgiver forskelligartet klubmusik under navnet FKA Deadboy. Den London-baserede italiener Valentina Magaletti har taget aktiv del i den britiske eksperimentalscene i to årtier, og er sandsynligvis blandt de mest nyskabende og grænsebrydende percussionister, man finder på de britiske øer. Hun er kendt for at have sat sit sublime aftryk på samarbejder med en perlerække af navne som Vanishing Twin, Tomaga, UUUU, Raime, Nicolas Jaar, Jandek, Mica Levi, Tirzah, Sampha, Graham Lewis, Thurston Moore og mange andre.

I favnen på Holy Tongue kan man fortabe sig i endeløse og kalejdoskopiske lydbilleder af et lettere paranoidt og mareridsagtigt tilsnit, som dog samtidig indeholder sært beroligende kvaliteter i kraft af de vuggende rytmer og basgange. Rytmikken er tilbagelænet, innovativ og uhyggeligt tight på én og samme tid. Lydbilledets hjørnesten er jamaicansk dub i traditionen fra Lee “Scratch” Perrys nyskabende og bevidsthedsændrende eksperimenter fra det sagnomspundne pladestudie Black Ark. Samtidig suges man ned i en mørk malstrøm af påvirkninger fra mere eller mindre obskur britisk postpunk fra 1980’erne som Liquid Liquid og 23 Skidoo.

Holy Tongues højenergiske og tranceskabende koncerter fremmaner desuden de mørke dub-eksperimenter fra pladeselskabet On-U Sound Records. Resultatet er en både dybt menneskelig og dybt maskinel musik, som man ganske enkelt skal mærke på egen krop.

 

Fredag _07.07.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK