Onsdag _02.05.18

Hen Ogledd (UK)

Experimental folk

Hen Ogledd med Richard Dawson på vokal og guitar trækker den keltiske musik ud i udsyrede afkroge af elektronisk musik og eksperimenter på diverse harper

 

‘Hen Ogledd’ var det keltiske navn for ‘det gamle nord’, regionen, der strækker sig fra det nordlige England og Skotland. Men det er også navnet på duo-samarbejdet mellem Richard Dawson og den ekstraordinære harpenist Rhodri Davies. Siden er der kommet et par nye medlemmer til, så Hen Ogledd nu også tæller Sally Pilkington og Dawn Bothwell.

 

Hen Ogledd trækker på keltiske musiktradition, men i vanlige Dawson-stil trækkes folkemusikken ud på vanvittige terræner, hvor folkeviser møder forvrængende elektroniske kløfter og punket attitude. Det britiske musiktidsskrift, The Wire, har beskrevet Hen Olgedds lydlandskab som “a terrific circular musical tug of war, ravishing gravel melodies, higgledy-piggledy rhythms and thick, burbling textures”.

 

De fire musikere skaber mystisk, men stadig håndgribelig. Og selvom Hen Ogledd trækker på keltiske traditioner, så er det en fremadskuende og moderne musik, der indeholder nærmest akrobatiske optrædener, når Dawson slår løs på forstærkere og guitar og Davies kaster sig over forskellige harper med sine imponerende “extended techniques”.

 

Onsdag d. 2. maj

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk + bookinggebyr

Onsdag _02.05.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet