Onsdag _18.04.18

Heldon (FR) + Jonas Munk & Nicklas Sørensen

Spacerock

Første koncert i Danmark nogensinde med den franske elektro-pioner Heldons spacerock. De lokale spacerock-helte Nicklas Sørensen & Jonas Munk (Papir og Causa Sui) spiller et sjældent duo-show som opvarmning.

 

Heldon

I front for Heldon var og er Richard Pinhas, som dengang i de tidlige 1970’er var stærkt inspireret af King Crimsons Robert Fripp og hans brændende langtrukne syre-rock og episke sange. Men syre-rocken fik et helt nyt lydbillede hos Pinhas, der kombinerede el-guitar med synthesizere og et hav af effektpedaler. Heldon var pionererne af den fransk spacerock som man første gang kunne høre på “Electronique Guerilla” fra 1972, der netop er blevet genudgivet på Bureau B.

De seneste år er Richard Pinhas blevet mere og mere aktiv med en stribe af udgivelser sammen med bl.a. Oren Ambarchi og Merzbow og nu har han altså genoplivet Heldon. Det er mere end tre årtier siden Pinhas sidst gav koncert som Heldon og det er med stor begejstring af ALICE kan præsentere er af de mest interessante navne fra den franske 70’er scene.

 

 

Sørensen & Jonas Munk

Til daglig er Nicklas Sørensen guitarist i det anerkendte københavnske band Papir, der spiller energisk og langstrakt psykedelisk rock i den eksperimenterende ende. På egen hånd er hans musik mere afdæmpet og minimalistisk i udtrykket, men stadig med hans dybt personlige guitarspil i centrum. Han har udgivet to solo albums på El Paraiso Records, senest ”Solo 2” fra Januar, der udforsker grænselandet mellem repetitionsmusik, psykedelia og ambient.

 

Lydmæssigt er der stilmæssige referencer til bl.a. Durutti Column, Steve Reich og Neu! Begge solo albums er produceret i samarbejde med Jonas Munk (Causa Sui m.fl.) som denne aften gæster Nicklas i en sjælden duo-konstellation!

 

Onsdag 18. april

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Onsdag _18.04.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet