Onsdag _09.10.19140 DKK

Goat (JP) + YPY (JP)

Japanese minimalism

Hos Goat presses traditionelle instrumenter til det yderste i en hybrid mellem japansk minimalisme og underspillet techno. YPY åbner aftenen.

Den Osaka-baserede kvartet må siges at være et helt særligt orkester, både i teknisk kunnen, musikalske udtryk og deres perfekt orkestrerede koncerter.

I front er kunstneren og musikeren, Koshiro Hino, der er gruppens komponist. Hino skaber Goats musikalske univers ud fra et grundprincip om, at arrangementet af klangfarve og rytmik skal prioriteres over det melodiøse og harmoniske indhold. Resultatet af denne metodologi er et stoisk, køligt og nærmest post-humant udtryk.

Deres koncerter deles op i en række ceremonielle stykker, hvor musikerne bevæger sig igennem forskellige instrumenter og rytmiske mønstre. Traditionelle japanske instrumenter sættes i koordineret vibration af repetitive klangflader, der bombarderer publikum med små lydinfernoer. Lydbilledet bevæger sig fra minimalisme til underspillet techno og kulminerer i et bombastiske udtryk med excessive lydflader når trommer, saxofon og guitar overtager.

 

YPY

 

Goats mastermind Hino vil denne aften også kunne opleves med sit solo-projekt YPY. Her står inspirationen fra minimalistisk techno i endnu højere grad igennem, og interessen for den kølige og posthumane repetition dyrkes med skarp konsekvens. Også her arbejder Hino dog med en less is more-æstetik, der bevidst fravælger high tech-løsninger til fordel for et råt udtryk baseret på båndoptagere, effektpedaler og lignende, hvilket fremskaber et nøgent nærvær midt i det maskinelle.
Onsdag _09.10.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK inkl. gebyr

Køb billet140 DKK