Onsdag _25.04.18

Eric Chenaux (CA) + Ashley Paul (US)

Experimental folk

Skrøbelige stemmer, original sangskrivning og skæve improvisationer i skøn forening fra canadiske Eric Chenaux og amerikanske Ashley Paul

 

Både Eric Chenaux og Ashley Paul stammer fra det amerikanske kontinent, men har begge skabt sig et hjem i Europa. Og det er ikke det eneste, de har til fælles. Begge har nemlig også skabt sig et hjem i en intim og skæv musikalsk verden et sted mellem guitarbåret sangskrivning og avantgardistiske lydeksperimenter.

Eric Chenaux

Canadiske Eric Chenaux formår at vride fremmedartede lyde ud af sin guitar. Snart lyder guitaren som et orgel fra det ydre rum, snart som et helt hornorkester, og andre gange kan han spille improv-agtige guitarpassager i bedste Derek Bailey-stil. At han samtidig formår at samle disse underlige klange i et varmt og imødekommende univers båret af gribende sange er lidt af en præstation. Og med en fløjlsblød og nærmest croonende vokal skaber han en fascinerende kontrast til de avantgardistiske klange. Uncut skrev bl.a.: “In the field of avant guitar wrangling, Chenaux’s style is genuinely distinctive…His latest is an(other) effortlessly lovely solo set that recalls John Martyn, Marc Ribot, Arthur Russell and the Hardanger fiddle tradition, as it weaves trippily between improve jazz, electronica, folk-drone and lounge balladry”

Chenaux har udsendt en række roste solo-plader på det fremragende canadiske label Constellation, og til marts udsender han så sit sjette album med titlen ‘Slowly Paradise’. Han er også kendt for sine mange samarbejder og har bl.a. spillet med navne som Pauline Oliveros, Han Bennink og ALICE-aktuelle Josephine Foster, ligesom han har markeret sig som filmkomponist. Men det er noget helt særligt at høre ham udfolde sig alene på scenen med guitar og stemme, som man også kunne til en fantastisk koncert på Jazzhouse i 2016. Vi gentager successen på ALICE!

 

Ashley Paul

På lignende vis – og dog på sin helt egen facon – formår amerikanske Ashley Paul at forene en skrøbelig balladetradition med elementer af avantgarde og free jazz. Ashley Paul betjener sig af et væld af instrumenter som guitar, saxofon, klarinet mm. og fremmaner et både stemningsfuldt, smukt og til tider foruroligende lydlandskab mellem krøllet sangskrivning, lydmontage og improviserede elementer.

 

Ashley Paul har arbejdet sammen med så forskellige navne som Thurston Moore, Rashad Becker, Phill Niblock, Gavin Bryars, Roscoe Mitchell, Eli Kezler og mange flere, og hendes slående originale musik er blevet rost til skyerne af medier som The Wire, Pitchfork og New York Times.

 

Magasinet AdHoc skrev følgende: “Imagine if John Cage had a lovely woman’s singing voice, could play guitar, and could write songs, and you get an idea of how bare and vulnerable her music is.” Det skulle give et godt fingerpeg om, hvad man kan forvente af koncerten på ALICE. Ellers kan man fordel lytte til live-indspilningen ‘04.10.15’ fra Cafe Oto i London.

 

 

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk + booking fee

Onsdag _25.04.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet