Udsolgt
Lørdag _02.04.22200 DKK + gebyr

Džambo Aguševi Orchestra (MK) at Valby Kulturhus

Balkan brass

De bragte en ekstatisk Balkan-fest til Roskilde Festivals Avalon-scene i 2019. Det store ensemble Džambo Aguševi Orchestra fra Nordmakedonien er nu klar til at indtage Valby Kulturhus med mesterlig balkan brass.

OBS! Koncerten finder sted i Valby Kulturhus og er udsolgt, men vi er så heldige at kunne præsentere en ekstrakoncert kl. 17 samme dag.

Det blev intet mindre end en folkefest, da Džambo Aguševi Orchestra indtog Roskilde Festival i 2019. Her samlede de under et skybrud en danseglad masse af festivalgængere til varmblodet balkan brass på Avalon-scenen.

 

Bandleder og trompetist Džambo Agušev går under øgenavnet “The Funky Tiger”, og funky er det da også, når han med sit store ensemble blæser op til fest. Džambo Agušev er ud af en familie, der har været musikere i flere generationer. Så han har den traditionelle balkan brass-musik inde under huden og færdes hjemmevant i dens kulturelle mix af traditioner fra Balkan, Tyrkiet og regionens roma-befolkning.

 

Internationalt forbindes balkan brass-traditionen især med Serbien, ikke mindst på grund af festivalen Dragačevski Sabor (den gylden trompet), der anses for at være den vigtigste balkan brass battle i verden. I 2011 hjembragte Džambo Aguševi Orchestra førstepræmien og slog dermed også fast, at Nordmakedonien sagtens kan være med i den internationale superliga af balkan brass.

 

De sidste mange år har orkestret været efterspurgt til både bryllupper og festivaler i hjemlandet. Džambo Agušev hviler dog ikke på laurbærerne, men har en mission om at udbrede sin musik til hele verden. Og som Džambo Aguševi Orchestra da også til fulde demonstrerede på Roskilde Festival, så kan man sagtens være med i festen, selvom man ikke har fødderne plantet i de rige traditioner. Ja, faktisk er det meget svært ikke at lade sig rive med. Mærk det på egen krop, når The Funky Tiger og hans garvede hold af musikere indtager ALICE!

Lørdag _02.04.22
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 200 DKK + gebyr

Udsolgt200 DKK
Udsolgt