Tirsdag _03.05.22150 DKK + gebyr

Drew McDowall (US) + Vanessa Amara at Valby Kulturhus

Mørk, sakral dronemusik fra industriallegende

Det bliver mørkt og smukt når industriallegenden Drew McDowall (Coil, Psychic TV / PTV3) gæster ALICE med modular-synthesizer og majestætisk ambient til maj. Den danske droneduo Vanessa Amara åbner aftenen.

Drew McDowall
Som tidligere medlem af bl.a. kultgrupperne Coil og Psychic TV har den elektroniske musiker Drew McDowall haft stor betydning for industrialscenen og New Yorks eksperimenterende musik. De seneste år har budt på flere soloudgivelser fra McDowall – nyligst albummet Agalma (2020, Dais Records), der bevæger sig væk fra industrial-genren, i retning at det storslåede og mystiske. Albummet er spækket med prominente gæster som Caterina Barbieri, Kali Malone, Robert Aiki Aubrey Lowe, Maralie Armstrong-Rial, MSYLMA, Bashar Suleiman og Elvin Brandhi.  

Inspireret af det mystiske og det sakrale kombinerer McDowall modular-synthesizere med korstemmer, orgeldroner og strygere i hjemsøgende og spirituelle kompositioner. Brudstykker af instrumenter væves ind og ud mellem abstrakte samples og lydflader i desorienterende, hallucinerende stykker. 

Vanessa Amara
Ud af manipuleret kirkeorgel og strengeinstrumenter har den tidligere danske trio og nu duo Vanessa Amara (Birk Gjerlufsen og Sebastián Santillana) siden 2013 skabt ren og rungende dronemusik, som bl.a. Fact Mag har skamrost og ganske rammende kaldt for “heartmaking drone”. Duoen er aktuel med deres fjerde udgivelse “Manos” på Posh Isolation, hvor de eksperimenterer med rå kassettebåndsloops og storslået instrumentering. Vanessa Amara skal opleves live, hvor de med inspiration fra ikoner som Lawrence English, Klara Lewis og Tim Hecker skaber et rum, hvor publikum indhylles i langsomme toner og et inferno af harmonisk forvrængning, der går lige i kroppen.

Tirsdag _03.05.22
Venue: Valby Kulturhus
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 150 DKK + gebyr

Køb billet150 DKK