Torsdag _31.08.23130 DKK + gebyr

Dareyn INT + Coriolis

Strengeleg fra Osmannerriget møder nye kompositioner

Kemenche er et strengeinstrument med dybe historiske rødder i Silkevejen og Osmannerriget. Trioen Dareyn er centreret omkring Emine Bostancis kemenche-spil og udforsker instrumentets overjordiske klang i et felt mellem nye kompositioner, folkelige rødder og early music. Koncerten præsenteres i samarbejde med KLANG Festival.

Dareyn udforsker den eventyrlige og dybt bevægende klang fra instrumentet kemenche. En kemenche ligner en mellemting mellem en saz og en violin og kunne lede tankerne hen på forfinet hofmusik fra en episk fantasyserie. Emine Bostanci spiller blandt andet på en mere end 150 år gammel original kemenche af kostbart elfenben, som blev bygget på bestilling af Sultan Abdulaziz til at underholde ham i det osmanniske palads.

Den tyrkiskfødte kemenche-spiller Emine Bostanci har viet sit liv som kunstner til kemenchen, som hun føler en intim forbindelse med. Musikken bevæger sig i et felt mellem ny kompositionsmusik, folkelige rødder og “early music”. Musikken skaber ordløse dialoger, som slipper publikums fantasi løs.

Den melankolske og ekspressive klang fra kemenchen udforskes i et fremsynet og genreudviskende samspil med cello og percussion. Sammen med den hollandsk-russiske cellist Maya Fridman og den hollandske percussionist Vinsent Planjer udforskes et kontinuum mellem kulturarv og nyfortolkning. Som trio lader Daryen sig rive med af dette spændingsfelt i dynamiske og lyriske improvisationer. Kemenche og cello indgår i en virtuos dans, hvorved der skabes en hypnotiserende lydlig stoflighed med rytmiske accenter af percussion.

Coriolis
Fra en luftig hvisken til en kraftig storm, fyldes rummet med energien og klangen fra 3 stærke stemmer, der forenes i en bølgende brusen af polyfoni, dissonanser, abstrakte lyde og poetiske temaer. I et kollektivt univers udforsker saxofonisterne Nana Pi Aabo-Kim, Carolyn Goodwin og Maria Dybbroe saxofonens uendelige klanglige muligheder og undersøger hvordan de kan forenes som én stærk stemme; én krop – ét ultra instrument. Til tider kan lufttrykket vælte dig om kuld – til tider opleves musikken som blød cirkulær øre massage med luftstrømme så fine og skrøbelige som mosekonebryg.

Medlemmerne af Coriolis er alle en del af det skandinaviske kollektiv, Barefoot Records. Udover musikerens individuelle projekter som Copenhagen Clarinet Choir, Thou Sonic Friend, Nezelhorns, Caktus, Køs og Extemporize Orchestra, har de samarbejdet med Katrine Stochholm (Under Byen) og den vokale trio ILINX. Sammen med meteorologiske og anemologiske fænomener henter trioen musikalsk inspiration fra bl.a. Evan Parker, Björk og Bon Iver.

Maria Dybbroe: alt, baryton saxofon
Nana Pi Aabo-Kim: tenor, alt saxofon
Carolyn Goodwin: sopran, alt saxofon

 

Torsdag _31.08.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK