fbpx
Fredag 23.03.2018

Danyèl Waro (RE)

Maloya

Den sjælfulde musiker og poet Danyèl Waro tager dig dybt ned i maloya-musikken – den tranceskabende blues fra Réunion.

Maloya-musikken er blevet kaldt Réunions svar på den amerikanske blues. Som bluesen fortæller den en historie om undertrykkelse og lidelse, men også om stolte rødder. Musikken er en unik del af kulturarven på øen Réunion, der ligger øst for Madagascar. Længe var den forbudt af den franske kolonimagt, fordi den gav stemme til en undertrykt kreolsk befolkning. Maloya blev derfor også en væsentlig del af selvstændighedskampen på Réunion i 70’erne.

 

Én af bannerførerne for en revitalisering af maloya som protestmusik var musikeren og poeten Danyèl Waro, som i dag indtager en position som en af de sande levende legender inden for genren, hvis udøvere også tæller bl.a. ikonet Christine Salem.

 

Også internationalt har Waro cementeret sit ry som en musiker, der har holdt nerven i maloyaen levende. Hans sjælfulde musik formår at røre publikum over det meste af kloden, hvilket publikum i København også oplevede, da han optrådte på Global til WOMEX i 2010.

 

Waro tager lytteren med på en rejse dybt ned i maloyaens akustiske rødder, hvor fundamentet er den tranceskabende percussion og den call & response-orienterede vokal, der udspringer af kreolernes arbejdssange. Waro konstruerer selv sine instrumenter for at skabe et unikt sonisk univers, som kan nydes på ‘Monmon’ fra i år. Et vitalt album, hvor maloyaen flettes sammen med inspiration fra bl.a. gnawaen.

 

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 150 dkk inkl. gebyr

Fredag 23.03.2018
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK inkl. gebyr

Køb billet
×