Torsdag _03.10.24160 DKK + gebyr

Dal:um KR

Traditionelle koreanske klange og tålmodig minimalisme

Dal:um udforsker kapaciteten og de soniske muligheder i de kendte og ældgamle koreanske traditionelle instrumenter gayageum og geomungo. Mellem de to skaber den talentfulde Seoul-baserede duo en tålmodig minimalisme og en kærlig samtale, som er dybt fascinerende at lytte til. Glæd dig til en enestående koncertoplevelse, når Dal:um spiller på ALICE.

Bemærk: Koncerten er siddende.

Den Seoul-baserede duo Dal:um udforsker de soniske muligheder i to af Koreas mest kendte traditionelle strengeinstrumenter, gayageum og geomungo. I Dal:ums æteriske og næsten overjordiske lydverden dvæles der ved dynamikker og rummet mellem tonerne i en konstant dialog mellem traditionelle og eksperimenterende praksisser. De første frø til Dal:um blev sået i 2018, da Ha Suyean og Hwang Hyeyoung, som begge havde optrådt med koreansk traditionel musik siden deres barndom, spillede sammen i Seoul Metropolitan Youth Traditional Music Ensemble. De to musikere fandt hurtigt ud af at de delte en fælles nysgerrighed og et ønske om at udforske både teknikker og grænser for deres instrumenter og udvikle deres eget særprægede repertoire. På koreansk betyder Dal:um “at blive ved med at forfølge noget”, og det er præcis den passion og nysgerrighed der fornemmes i Dal:ums imponerende kompositioner. 

Dal:ums traditionelle instrumenter geomungo og gayageum er ældgamle. De har begge silkestrenge som plukkes til melodiske tonaliteter såvel som percussive resonanser. Men deres størrelsesforskel og deres forskellige antal strenge giver hver af dem en karakteristisk musikalsk karakter, og de komplementerer hinanden på en udsøgt måde. Deres debutalbum “Similar & Different” (2021) beskriver denne dualisme, og den smukt afbalancerede og ekspansive musik afsøger subtilt forholdene mellem stilhed og lyd, nutidig og traditionel, fylde og tomhed og ligheder og forskelle. Glæd dig til en enestående koncertoplevelse, når Dal:um spiller på ALICE.

 

Torsdag _03.10.24
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr
Køb billet160 DKK