Fredag _05.05.23240 DKK + gebyr

Colin Stetson (US) + Felia Gram-Hanssen

Colin Stetson skaber enestående og eksplosive soniske rejser alene på scenen med sin saxofon.

Colin Stetson skaber enestående og eksplosive soniske rejser alene på scenen med sin saxofon. Han har før spillet udsolgt koncert på ALICE, og kommer nu tilbage til København med sit første soloalbum i flere år. Lyd-alkymisten Felia Gram-Hanssen åbner aftenen.

 

»Colin Stetson is a musical genius«. Så enkelt kan det siges, og så enkelt bliver det sagt i Exclaims anmeldelse af den amerikanske saxofonists eminente solo-epos fra 2017 ‘All This I Do For Glory’, som Exclaim tildeler topkarakteren 10/10. Men at være vidne til Stetsons fysiske og nærmest jordskælvsfremkaldende tilgang til saxofonen er også en voldsom og sublim oplevelse, der uden problemer favner så forskellige genrer som jazz, klassisk minimalisme, ambient dronemusik, metal og meget mere. Listen af fans og samarbejdspartnere er da også tilsvarende lang. At alle fra Lou Reed og Tom Waits til Bon Iver, Hamid Drake, Sarah Neufeld og LCD Soundsystem har inviteret Stetson til at samarbejde siger en del om hvilken respekt han nyder i mange dele af den musikalske verden.

Siden sidste soloalbum har Colin Stetson især været aktiv som filmkomponist og skabt soundtracks til film som Hereditary (2018) og Texas Chainsaw Massacre (2022), og står han bag den enestående musikalske genfortolkning af den polske komponist Henryk Góreckis ‘Symphony No. 3’ også kendt som ‘Symphony of Sorrowful Songs’. Med Greg Fox og en række andre ligesindede har han desuden søsat post-metal projektet Ex Eye. Men det er og bliver noget helt særligt at opleve Stetson solo på scenen med sin grandiose bas-saxofon, som han tvinger både melankolske og brutale lyde ud af, og som han formår at få til at lyde som alt fra klagende hvalsang til elektronisk dronemusik med en mesterlig brug af circular breathing-teknikker og en unik evne til at bruge rummets resonans. Når han gæster ALICE på Stairway er det med sit netop udkomne album ‘Chimaera 1’ (Room40, 2022), som udforsker grænserne for dronemusik med bassede, dvælende kompositioner.

Felia Gram-Hanssen
Felia Gram-Hanssen er kunstner og musiker og har bl.a spillet i Thulebasen. Som solist bringer hun flere aspekter af sin praksis i spil, ved at blande feltoptagelser, vokalstykker og trommekompositioner, der bidrager til et alsidigt lydunivers.

 

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Fredag _05.05.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 240 DKK + gebyr

Køb billet240 DKK