Torsdag _30.05.24160 DKK + gebyr

Chuquimamani-Condori + Xenia Xamanek HN/DK/NIC

Geniale grænsebrydninger mellem farverige synths, ekstatisk støj og traditionelle Pakajaqueño-rytmer

Den visionære musiker Chuquimamani-Condori (Elysia Crampton Chuquimia) kombinerer hårdtslående, farverige synths, ekstatisk støj og traditionelle trommerytmer med blikket rettet direkte tilbage mod deres forfædre fra det oprindelige Pakajaqueño-folk. Det grænsebryndende udtryk udfoldes på det fremragende album “DJ E” som Chuquimamani-Condori har med sig når de spiller på ALICE. Xenia Xamanek varmer grundigt op med reggaeton elektroniske lydcollegaer.

I sin musik sammensmelter kunstner og musiker Chuquimamani-Condori barske, farverige synthesizere og støj med traditionel trommemusik og ceremoniel musik fra deres ophav i Pakajaqi-nationen af ​​aymara – det oprindelige folk på højsletterne i Andesbjergene. Chuquimamani-Condoris lyd er på den ene side nutidig i sin grænse- og formopløsende karakter, og er samtidig åndelig og hviler på ældgamle traditioner, der får lyttere til at forbinde musikken med genskabelse af kakofonien af den første daggry, at stjernekigge, at lave bål – og samtidig finder de musikken forbløffende i sin uforbeholdne følelsesmæssige sårbarhed og rå, kaotisk og endda voldeligt støjende. Chuquimamani-Condoris lyd favner det hele.

Chuquimamani-Condori har tidigere udgivet musik som Elysia Crampton Chuquimia, som i øvrigt spillede en fantastisk koncert på ALICE i 2018. Fælles for værkerne er at de giver sonisk form til aymarafolkets modstand og overlevelse, samt et queerpolitisk perspektiv på oprindelige folks kamp. Af nylige værker fra Chuquimamani-Condori inkluderer Rayo Mix (2022), Across the Policed World: A Transnocturnal Huayño (2022) og Amaru’s Tongue: Daughter (2021), et samarbejdsværk med Joshua Chuquimia Crampton. De fortsætter også med at samarbejde med AIM SoCal, det sydlige Californiens afdeling af American Indian Movement (grundlagt i 1968). Ikke mindst er Chuquimamani-Condori aktuel med det fremragende album “DJ E” som udkom i november 2023.

Xenia Xamanek
Med sin særegne tilgang og evige nysgerrighed, har den multidisciplinære kunstner Xenia Xamanek skabt et personligt og vidtfavnende lydligt univers i konstant transformation. Xamaneks musikalske produktioner, såvel som deres liveoptrædener og DJ-sæt, omfavner uforudsigelig lyde og genreudflydende udtryk i sange og collager med tråde til bl.a. reggaeton og neoperreo, kunstmusik, pop og noise. Den flygtige æstetik og skiftende følelser i Xenia Xamaneks elektroniske perkussive lydlandskaber, hårdtslående beats og sange fra hjertet skaber nye forbindelser og fremkalder nye utopier.

Xenia Xamanek er kendt for at betage publikum med deres performative og dragende liveshows, og har over de seneste år været involveret i adskillige samarbejder, både inden for musik, stedsspecifik lydkunst, audiovisuelle performances og som medgrundlægger af musikplatformen og labelet UUMPHFF music. Xamaneks seneste udgivelse “DELIRIO REAL” (2021) manifesterer deres kontrastfyldte kunstneriske tilgang, hvor der er plads til det fulde spektrum af følelser, mens deres danske/honduranske/nicaraguanske aner forbliver en struktur. Her udtrykkes personlige fortællinger, opvækst og familiære forbindelser kombineret med forestillede verdener og karakterer i musikken. Denne aften optræder Xenia Xamanek alene med uudgivet materiale.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Torsdag _30.05.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK