fbpx
Torsdag 15.02.2018

Black Flower (BE)

Psychedelic ethio-jazz

Med deres psykedelisk ethio-jazz fra det ydre rum, fører Black Flower sit publikum med ned i en tidslomme af ekstatisk dans og meditative lyde.

Aftenen er en del af Vinterjazz 2018.

 

Det er tydeligt, at Black Flower har hentet inspiration fra grundlæggeren af ethio-jazzen, mestermusikeren Mulatu Astatke (Official Artist Page), og hans melodiøse genistreger. Men Black Flower er også noget helt andet. Igennem en abstrakt spiral af lyde og bevægelser får publikum følelsen af, at tid og rum på engang ophører og smelter sammen.

 

Black Flower fører tankerne fra 1960ernes blomstrende jazzscene i Etiopien op gennem 70ernes psykedeliske musikeksperimenter og videre til en skæv fremtid i det ydre rum, hvor musikalske traditioner forenes på forunderlig vis.

 

Rejsen ledes af komponisten og saxofonisten, Nathan Daems, der formår at syre ud på sin blæser og samtidigt holde styr på resten af tropperne. Han er flankeret af Verheest på hammond orgel og Jon Birdsong på den lille trætrompet, zink, og konkylier. Den lidt mærkværdige instrumentalisering støttes af trommer, bas og psych guitar.

 

De fem musikere svinger imellem momenter, der fanger publikummet i dyb ekstase, for straks at slå ud i uimodståelige danserytmer. På en scene forbinder de energien fra Fela Kuti med John Zorns legende tilgang til musikken. Alice åbner dørene op for ældgammel mystik tilføjet melodiøse eksperimenter.

 

Anmeldelser:
www.rhythmpassport.com/articles-and-reviews/album-review/album-review-black-flower-artifacts-sdban-ultra-3rd-february/

 

Songlines magazine: 4**** album review – april 2017 edition
»…highly successful combination of psychedelic jazz, Afro-funk and Ethio-jazz in this excellent album.«

 

Dørene åbner:> kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Torsdag 15.02.2018
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK inkl. gebyr

Køb billet
×