Onsdag _30.10.24180 DKK + gebyr

Bia Ferreira BR

Funky og visionær blanding af soul, 90s R&B, rap og samba med blikket rettet mod en bedre fremtid

Bia Ferreiras funky og visionære blanding af soul, R&B, rap og samba sender tankerne tilbage til 90’erne, men hendes skarpe, aktivistiske tekster peger direkte mod en bedre fremtid. Siden den brasilianske aktivist og sanger havde sit gennembrud i 2018 har hun været berygtet for sine liveshows, så vi er glade for at kunne præsentere hende på ALICE til efteråret.

Den brasilianske sanger og multiinstrumentalist Bia Ferreira er en af sit lands førende musikalske stemmer. Hendes queer-feministiske tekster er en politisk appel mod racisme, homofobi og alle former for diskrimination, og hendes mod og visionære take på musikken har fået selv de største skeptikere til at lytte med. Ferreira beskriver selv sin musik som ‘MMP – Música da Mulher Preta’ (musik af den sorte kvinde) – som, trods al hendes vrede, ofte er sange om kærlighedens kraft, solidaritet og sårbarhed. Her blandes indflydelser fra den afrikanske diaspora såsom soul, R&B og rap med samba og repente – den særlige improvisationsbårne sangtradition fra det nordøstlige Brasilien. Ikke mindst er Bia Ferreiras musik præget af funky, fængende grooves og en glødende aktivistisk ånd bag de skarpe rap-flows og sanselige melodifraser.

Bia Ferreira udsendte sit første album i 2019, men især efter udgivelsen af “Faminta” (2022) og en fantastisk WOMEX-showcase samme år, fik verden øjnene op for den brasilianske sanger og der fulgte en omfattende tour i USA og Europa. Sideløbende med sit musikalske virke har Bia Ferreiras aktivistiske stemme i øvrigt ofte bidraget i medierne og til debatter, og hun bliver ved med at have det som sin fornemste opgave at være talerør for undertrykte minoriteter og at kæmpe for en verden med mindre diskrimination og mere solidaritet. Derudover er Bia Ferreira berygtet for sine liveshows, så vi glæder os til at præsentere hende på ALICE til efteråret.

Onsdag _30.10.24
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK