Lørdag 19.06.202130 DKK

Bananskolen: Narc Beacon 20 års jubilæum

Experimental electronic og avantgarde

Over fire aftener i 2021 markerer Bananskolen, Ski-pp og ALICE 20 års jubilæum for Goodiepals banebrydende Narc Beacon-udgivelse. Goodiepal vil selv være vært for aftenerne, der gennem røverhistorier og musikalsk research afdækker forskellige aspekter af et af dansk musikhistories mest forunderlige værker. Entré – 30 kr. pr aften og stærkt begrænset plads! I juni holdes arrangementet som en festival, der allerede starter 18. juni med gratis event i pladebutikken PROTON. 19. juni rykker festivalen til gården mellem ALICE og UNION med et 5-timers arrangement under ALICE Summer Series.

Goodiepals værk “Narc Beacon” er en dybt original udgivelse på dansk grund og hyldes ofte som en af de vigtigste danske udgivelser inden for eksperimenterende og elektronisk musik. Albummet udkom første gang i 2001 og kan således fejre 20 års jubilæum i år. Det markeres i stor stil, når Goodiepal er vært for fire særlige aftener præsenteret i samarbejde mellem Bananskolen, Ski-pp og ALICE. Hver aften har sin vinkel på det banebrydende værk, og der sættes et stærkt begrænset antal billetter i salg til hver aften. Billetpris: 30 kroner!

Andet show finder sted som udendørs-koncert til ALICE Summer Series. Om programmet for festivalen fortæller Goodiepal:

Her vil De kunne opleve den legendariske kemiker og computermusik-sværvægter Teppop fremføre værket “B&O/Adventure Trance” i en lang lounget radikal computermusikstradition. Senere vil den algoritmiske computermusiks grand old daughter Per Hoier fremvise værket Flap Nipper i det legendariske software Tokyo 2.6 og fortælle lidt herom. Dette software var programmeret af Emil Tinn, og det eneste Goodiepal anvendte i den tid. Da dette er et researchprojekt anbefaler vi at De anvender The Way Back Machine og stifter bekendtskab med softwaret i en puiratkopiversion gjort tilgængelig af hedengangne danske datanom i 2003 (https://web.archive.org/web/20030625005944/http://www.datanom.com/mainpal/). (Fungerer kun i OS9).

Senere på dagen vil Goodiepal selv fremføre et eller to værker fra legendepladen Narc Beacon. Og hvis corona-passet tiladder det er computermusikkens egen engelske første dame Kaffe Matthews sikkert også inviteret. Hun var en af de første der tog Goodiepals musik til sig. Men men men det slutter ikke her! For måske vil den legendariske danske ungdomshus-DJ M. Dejean spille lidt op?

PROTON har indkøbt de allersidste versioner af “Narc Beacon”, og de kan købes denne dag.

Selve dagen:

Aftenen starter med Banan-trance-dans ved Fanny Sif og Kresten Osgoods til lejligheden sammensatte big band, der vil fremføre Kræn Bysteds Mekanik i bedste summer of the cat-stil. Dette bliver en sand fyrreminutters trance-dance-oplevelse. Så vild, at Lars Lilholt muligvis også deltager i koncerten!

Måske vil Per Hoier fortsætte, hvor han slap dagen forinden med to algoritmiske versioner af Flag Nipper og Nokias røverstykke. Goodepal selv vil fremføre en omgang beskidt Syre Mandola. Og igen vil sværvægteren Teppop denne gang med støtte af Dalen Waldo fremføre en klingende omgang Adventure Trance med chefkoreograf Nynne Roberta Pedersen Pedersen.

To andre algoritmiske seværdigheder vil også fremføres af et til lejligheden sammensat orkester af Arthur-Banan, Ulrikke Banan, Sonja Banan og Birgitte Alsted. Rygtet siger, at værket Kirbys Drømmeland vil være på programmet.

Alt i alt to bangere af utroligt lange eftermiddage/aftener.

Til sidst vil københavnerneinspiratoren og musikalske læremester M. DEjean spille et LP-sæt af nogle af de plader, han i tidernes morgen inspirerede lille Goodiepal med. Og forhåbentlig nye, der vel gøre det samme.

Vel mødt. Koncerten koster 30 kr. Der er ingen gæsteliste. Koncerten i PROTON dagen før er gratis.

Jubilæumsfejringen af Narc Beacon finder sted på følgende datoer: 22/5, 19/6, 17/7, 5/9. Nærmere info om billetsalg, location og program for de kommende aftener offentliggøres løbende – men sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Lørdag 19.06.2021
Dørene åbner kl: 15:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 30 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×