Lørdag _10.11.18120 DKK + gebyr

Astrid Sonne, Ying-Hsueh Chen & Cucina Povera // Gong Tomorrow

Experimental

Elektroniske eksperimenter møder drømmende vokalharmonier og industriel slagtøjsperformance, når vi runder årets G((o))ng Tomorrow af med tre koncerter på ALICE.

 

Astrid Sonne

Med sin baggrund i klassisk musik afsøger Astrid Sonne grænselandet mellem det mekaniske og det organiske. Hendes elektroniske lydlandskaber rummer alt fra synthesizere til bratsch-sekvenser og kor-samplinger, der kom til udtryk på debutalbummet ‘Human Lines’, som udkom i februar. Et album som Fact Magazine udråbte som “et af de mest storslåede eksperimentelle album, du kommer til at høre i år”.

 

Hun optræder på G((o))ng Tomorrow med det nykomponerede ‘Ephemeral’ – et værk for bratsch, computer og kor, som hun opførte for første gang på Berlinfestivalen Atonal i august. Det toneangivende musikmedie Resident Advisor fremhævede efterfølgende koncerten som én af de bedste på festivalen og beskrev den afsluttende kor-sekvens med ordene: “Effortlessly drifting through four-part harmonies (…) they swept through the darkness like one multi-octave alien voice slowly dissolving into the cloud”.

 

Med sig på scenen på G((o))ng Tomorrow har hun desuden Xenia Xamanek og Andrea Novel.

 

YING-HSUEH CHEN

Perkussionist og performancekunstner Ying-Hsueh Chens koncert bliver kulminationen på mange års arbejde med flere forskellige samarbejdspartnere. Under titlen ‘Ying-Hsueh Chen and the Visionary Machine’ præsenterer hun to uropførelser og en slagtøjsklassiker.

 

Første del af koncerten tager udgangspunkt i værket ‘Maskine’ fra Chens debutalbum ‘Raw Elegance’, der udkommer i oktober 2018. Det er skabt af komponist og billedkunstner Toke Odin, og kan måske bedst beskrives som en arkitektonisk komposition, der lydligt illuderer tandhjul i forskellige størrelser og i konstant bevægelse. Instrumenterne, 14 metalstykker, består af savklinger eller genbrugte metalplader af forskellig oprindelse, og opstillingen til ‘Maskine’ er et kunstværk i sig selv.

 

Desuden præsenterer Ying-Hsueh Chen en improviseret performance i samspil med komponist og interaktionskunstner Anders Monrad. Til koncerten har han skabt app’en ‘Sounding Images #7-12’ – en audio-visuel installation, hvor grafik og syntetisk musik blandes sammen med Chens analoge slagtøjs-performance.

 

Udover de to uropførelser spiller Ying-Hsueh Chen ‘Frum – a drum song’ – en moderne slagtøjsklassiker for 13 trommer af den islandske komponist Áskell Másson.

CUCINA POVERA

Finskfødte Maria Rossis kunstnernavn, Cucina Povera, udspringer af traditionel, syditaliensk kogekunst, hvor retterne tilberedes efter de umiddelbart tilgængelige ingrediensers princip. På samme måde er Maria Rossis musik kogt ned til det allermest basale, når hun blander sine vokalharmonier med minimalistisk synth og field recordings.

 

I januar udgav hun sit første album med titlen ‘Hilja’ – det finske ord for “tavs” – hvor hun gennem otte sange kredser om det uvisse og tilfældighedernes spil. I flere tilfælde med stemmen som eneste instrument.

 

G((o))NG TOMORROW:

Årlig festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst. Løber fra 2.-10. november 2018 og præsenterer koncerter og tværfaglige samarbejder mellem danske såvel som internationale kunstnere. G((o))ng Tomorrow arrangeres af Snyk.

 

Lørdag d. 10. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

 

Foto: Daniel Hjort

Lørdag _10.11.18
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK