Onsdag _05.12.18130 DKK + gebyr

Anders Lauge Meldgaard & Halvcirkel

Experimental  strings

ALICE fyldes med betagende smukke kompositioner til december, når strygerkvartetten Halvcirkel opfører Anders Lauge Meldgaard og Terry Rileys “The Gift”.

 

Efter at have fortryllet Jazzhouse i forskellige konstellationer, glæder vi os til endelig at kunne byde Anders Lauge Meldgaard (tidl. Frisk Frugt) velkommen på ALICE. Denne aften er der lagt op til en klangligt uovertruffen oplevelse i den eksperimenterende kompositionsmusiks tegn, når han i selskab med strygekvartetten Halvcirkel uropfører et helt nyt værk.

 

Værket, som er skrevet til strygekvartet med live elektronik, beskriver Meldgaard selv som en art dekonstrueret kærlighedssang. Gennem gentagelser og forskellige tempi, forstørres de enkelte fragmenter og elementer op og lytteren tages med ind i det skabende rum af vibrerende smukke klangbilleder. Værket fordrer en dyrkelse og en fascination af det langsomme og nærmest slowmotion-agtige, som man bare må læne sig tilbage og lade sig opsluge af.

 

Tilmed kan du opleve Halvcirkel opføre den legendariske minimalist Terry Rileys “Salome Dances for peace for String Quartet III: The Gift”, som de netop har udgivet deres fortolkning af på Weltfreude Music tidligere i år.

 

Anders Lauge Meldgaard

Anders Lauge Meldgaard er en komponist og musiker, der arbejder inden for en bred vifte af musikalske udtryksformer, lige fra fri improvisation til moderne kompositionsmusik over lydinstallationer, eksperimenterende sangskrivning, orkestrale collager, mixbånd og støjende værker for elektrisk guitarsekstet. Meldgaard er nok af de fleste kendt for sit tidligere alias Frisk Frugt. Han har udgivet adskillige anmelderroste albums inden for det sidste årti, hvor hans seneste udgivelse “At Synge Verden Ind I En Ny Og Mangefoldet Tid” (2018) for 8 instrumenter især står højt på listen. Meldgaard er desuden medstifter af de uomgængelige kollektiver Yoyooyoy og År & Dag og har tidligere været nomineret til Steppeulven og Nordic Music Prize for sine udgivelser med Frisk Frugt.

 

 

Halvcirkel

Halvcirkel er et eksperimenterende stryger-ensemble, der i forskellige konstellationer udforsker klassiske værker, improvisation og fri fortolkning og tager kammermusikken til nye højder. Kvartetten har fortolket værker af bl.a. Philip Glass og Dmitri Shostakovich og er kendt for sin organiske og minimalistiske lyd og nærværende performancestil, hvor balancen mellem stram struktur og improvisation udforskes.

 

 

Aftenens lineup:

 

Bettina Ezaki – Violin

Pernille Kristiansen – Violin

Mika Persdotter – Viola

Nicole Hogstrand – Cello

 

Anders Lauge Meldgaard – Elektronik og komposition

 

 

In English:

 

ALICE will be filled with experimental string music at its best with Danish composer and sound artist Anders Lauge Meldgaard (Frisk Frugt, Yoyooyoy and År & Dag) and the sound expanding string quartet Halvcirkel. As well as performing a brand new work by Meldgaard, Halvcirkel will interpret Terry Riley’s “The Gift”. A sonically beautiful night for sure!

 

 

Onsdag d. 5. december

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 130 dkk inkl. gebyr

Onsdag _05.12.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK