Få billetter
Søndag _24.11.19160 DKK + gebyr

Pierre Dørges New Jungle Orchestra feat. Stephen Riley (DK/US)

Global jazz

Et af de mest unikke ensembler i dansk jazz giver matiné-koncert. Anført af Pierre Dørge gæster New Jungle Orchestra ALICE – og med sig har de den formidable New Yorker-saxofonist Stephen Riley. OBS! Koncerten er med siddepladser og begrænset plads.

“The Danish guitarist creates an exotically hued, rhythmically vibrant music that is simultaneously sophisticated and accessible. Pierre Dørge’s NJO has been one of jazz’s most consistently engaging big bands of the last decade.”

Sådan skrev Bill Shoemaker fra det amerikanske jazz-magasin DownBeat om det forunderlige danske ensemble New Jungle Orchestra, der siden 1980 har spillet mere end 2000 koncerter i mere end 50 lande – fra Damascus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, Operaen i København, Sydney Town Hall – for Nelson Mandela på National Teatret i Pretoria – Den japanske Kejser på Akasaka Palace i Tokyo – Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC – i Ungdomshuset – i børnehaver, koncerter i kirker og på togstationer mm.

New Jungle Orchestra er ikke blot en institution i dansk jazz, der med originalitet og personlighed bygger videre på bigband-arven med inspiration fra både Duke Ellington, Ornette Coleman og Sun Ra. Orkestret har også spillet en enorm rolle for udviklingen af verdensmusikken herhjemme med deres globale udsyn. Således har orkestret åbnet op for klange og traditioner fra både Afrika, Fjernøsten, Balkan og meget mere. Deres bemærkelsesværdige åbenhed afspejles også i de mange samarbejder med alt fra jazzlegender som Yusef Lateef, John Tchicai og James Blood Ulmer til strubesangerinden Sainkho Namtchilak, balinesiske Gamelan Semara Ratih og ALICE-aktuelle Huun Huur Tu.

De medbringer også en særlig gæst til ALICE 24. november. Nemlig den amerikanske saxofonist Stephen Riley – et fremadstormende navn på New Yorks jazz-scene og en musiker, der har spillet med navne som Wynton Marsalis, Norah Jones og Marcus Robert. Det bliver særdeles spændende at se, hvordan mødet mellem New Jungle Orchestra og den amerikanske saxofonist spænder af. Mødet bliver i øvrigt dokumenteret på en kommende live-udgivelse, som indspilles i forbindelse med den efterårs-tour, der altså også bringer New Jungle Orchestra til ALICE!

Koncerten er en del af ALICE Matiné, hvor ALICE indbyder til intimt nærvær og caféstemning til en række matiné-koncerter på udvalgte søndage. Typisk med udgangspunkt i et akustisk og roots-orienteret udtryk – og altid med kaffe på kanden!

Line-up:

Stephen Riley – tenor saxofon
Pierre Dørge – dirigent & guitar
Tobias Wiklund
– trompet
Anders Banke – basklarinet
Jakob Mygind – saxofoner
Kenneth Agerholm – trombone
Irene Becker – piano & synthesizer
Thommy Andersson – kontrabas
Ayi Solomon – afrikansk slagtøj
Martin Andersen – trommer

Søndag _24.11.19
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK
Få billetter